0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ADVOKAT ANTOAN VEJ: Zvezda neće biti kažnjena, pokrenuta interna istraga, krenućemo u kontranapad!

Objavljeno: 28.10.18 u 09:52

Jedan od najpoznatijih i najuglednijih francuskih advokata Antoan Vej, koji sa Dipon Moretijem radi na slučaju ‘Nameštaljka’, govorio je za portal ’20 minuta’.

Ugledni advokat Antoan Vej istakao je da Crvena zvezda nema razloga za brigu i da će joj poljuljani ugled biti odbranjen.

– Crvena zvezda, naš klijent, smatra da je žrtva klevete. Iznete optužbe smatraju se neistinitim i bez materijalnog dokaza. Preduzete su mere, ne samo prelaska u kontranapad, već sa ciljem da se otkrije glavni krivac spekulacija, kao i da se razjasni pozicija kluba u javnosti. Potrebno je potražiti i nadoknadu za navedene tvrdnje. Prvi potez na ove spekulacije će biti žalba narednih dana – rekao je Vej.

Ono što se sada čeke jeste da francusko tužilaštvo pošalje materijal advokatskoj kancelariji.

– Kad dobijemo pristup svim podacima, novim elementima i informacijama, videćemo da li je sve urađeno na prihvatljiv i razuman način u odgovarajućoj formi ili je zaista, od strane nekih ljudi, samo postojala želja da se naškodi klubu.

Antoan Vej je istakao da klađenje na pet miliona evra ne može nikago da prođe neopaženo, koliko god da se ulog usitni.

– Znamo da je ovo apsolutno nemoguće da se izvede i uradi.Postoje institucije odgovorne za analizu sportskog klađenja na međunarodnom nivou u kojima, očito, trenutno tvrde drugačije. Motivi koji su doveli da se ova informacija plasira na ovaj način su različiti. Nije na nama da istražujemo, ali postojao je motiv da se naškodi i PSŽ-u i Crvenoj zvezdi, ili je reč o nekim politički motivima koji se odnose na predsednika UEFA i neke njene članove.

‘Delije’ su ovo verovatno želele da čuju, evo šta je Vej rekao.

– Ne verujemo da ćemo biti kažnjeni, tim pre, što imamo potpuno suprotan stav i verujemo da je neko drugi odgovaran. Oni su sproveli internu istragu kako bi potvrdili da niko u klubu nije to uradio, ali zaista samo forme radi, jer nemoguće je da neko neopaženo uplati pet miliona evra. Nije jasno kako je „doušnik” izneo priče o prevari, i to na ovom nivou, koje su potpuno nemoguće da se sprovedu.

Postoji mogućnost da Crvena zvezda tuži ‘L’Ekip’ za klevetu.

– I to takođe razmatramo. Razgovaraćemo sa Zvezdom o tome narednih dana.

Slučaj ‘Nameštaljka’ ne mogu da završe istražitelji, to nije po zakonima EU.

– I po statutu evropskih institucija nalaže se da se sprovede istraga. Nije na istražitelju da zatvori slučaj, sve dok se ne uradi minimum potrebnog istraživanja. Do sada, ne postoji ništa što bi pokazalo istinitost iznetih tvrdnji – zaključio je Vej.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter