0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MILIVOJEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Platio sam glavom, ali nisam ja u problemu, nego oni – jer su lagali! (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.18 u 12:31

Kapiten Kristal Palasa i donedavni reprezentativac Srbije još jednom se osvrnuo na problem zbog kog ga više nema u nacionalnom timu.

Nakon utakmice protiv Švajcarske na Mondijalu u Rusiji Luka Milivojević je došao u sukob sa stručnim štabom nacionalnog tima i selektorom Mladenom Krstajićem, na šta se fudbaler Palasa još jednom osvrnuo na taj problem.

– Ima tamo ljudi koji odlučuju o tome da li ja treba da budem tamo ili ne. Ono što je živa istina je da sam ja izostavljen sa spiska, to je moje mišljenje, ne zbog igračkih kvaliteta ili fudbalskih. Jednostavno, imali smo neku komunikaciju na Svetskom prvenstvu, već sam objavio to, bio sam pozvan da odem na sastanak, gde sam upitan šta mislim o Švajcarskoj. Svoje mišljenje sam rekao, da verujem da bismo sa četiri boda išli dalje, da je to Svetsko prvenstvo, da nema tu mnogo uživanja u fudbalu, da je to takmičenje na kojem se igra na svaki bod, na svaku loptu i živiš od nove utakmice. Imaš ih samo tri, ne 30. Mislim da smo se previše kockali u poslednjih 15 minuta, gde smo uzeli bespotrebni rizik, moje mišljenje je da nije bila logična izmena, ne što sam ja bio zamenjen. Da sam bio zamenjen za nekog veznog igrača, ja bih to maksimalno prihvatio, ja sam i ovako prihvatio, ali i nisam jer mi je bilo mnogo stalo da napravimo nešto na Svetskom prvenstvu jer znam da imamo kvalitet i dobru reprezentaciju.Kockali su se time, na kraju smo platili glavom, na kraju sam i ja platio glavom jer sam rekao svoje mišljenje. I onda sam došao do zaključka, ako ne mogu da kažem svoje mišljenje, onda i ne moram da budem tamo. Jer, ako ja treba da kažem nešto što bi oni voleli da čuju, od mene to neće čuti, ja nisam takav.Onda su posle toga usledili napadi u javnosti koji veze nemaju sa fudbalom, koji su me još više okrenuli protiv njih – rekao je Milivojević za Sportklub.

Sporne su bile izjave pojedinih igrača, Predraga Rajkovića i Saše Lukića, koji su istakli da im je jedan saigrač nudio da pređu kod Faljija Ramadanija kako bi putovali u Rusiju. Ali, Milivojević smatra da je to nečije maslo.

 – Ono što ja ne mogu da shvatim je kako neko može da izađe sa nekom izjavom za koju zna da nikad nije postojala, da stane iza te izjave. Dva igrača, pa onda selektor koji potvrđuje te reči i na kraju dođeš do saznanja da niko od njih to nije rekao. Ako je pomoćni trener nešto izjavio, a nije, i dva igrača rekla za javnost, a nisu rekli oni, nego neko iza njih. Takođe, selektor koji je potvrdio, a kaje se što je to morao da kaže, to mi je još veća satisfakcija da sam na pravom putu. Što se tiče saigrača, ja znam da će neki od njih da me podrže. I ono što mi je najdraže je što svi oni znaju šta je istina. Jer ja sutra nemam problem da odem na konferenciju sa bilo kim od njih, pogledam ih u oči i kažem im šta imam, a oni će imati problem  jer su pričali laži – tvrdi Luka.

Kada je reč o njegovom povratku, od toga za sada nema ništa.

– Kod njih bih se teško vratio, ne volim da radim sa ljudima koji lažu, koji izmišljaju, ja takav nisam, volim da dam celog sebe za tim, da maksimalno izguram i da se žrtvujem koliko mogu za tim.Isto tako postoje i doktori na Svetskom prvenstvu koji mogu da potvrde kako sam igrao i prvu i drugu utakmicu, što nikad nije rekao. Znam ko sam, znam šta sam, stojim iza svojih reči, a sa njima ću teško raditi u budućnosti – rekao je Luka Milivojević.

(Izvor: youtube / Sport Klub)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter