0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VOLTERS O PERIODU U ZVEZDI: U Beogradu je bilo previše napeto, od navijača se nije čulo ništa

Objavljeno: 24.10.18 u 19:34

Odlično je sezonu u dresu Žalgirisa otvorio nekadašanji igrač Crvene zvezde i čini se da je prava zamena za Kevina Pengosa.

O saradnji sa Šarunasom Jasikevičijusom američki plejmejker je govorio za sajt Evrolige.

Na prvih deset mečeva u novoj sezoni Volters je prosečno postizao 13.5 poena, što je mnogo bolje u odnosu na period kada je nosio crveno-beli kada je upisivao oko osam poena u proseku. Nakon odlaska Pengosa u Barselonu, čini se da je prava zamena tu, a Volters se brzo adaptirao na život u Litvaniji.

– Trener mi je rekao da budem agresivan i mislim da to pomaže. Želi da budem agresivan i da ne mislim previše. Saigrači i treneri su mi pomogli da se lako prilagodim, kazao je on, pa dodao:

– Evroliga je veliko takmičenje, najbolje u Evropi i želeo sam da se vratim. BIlo je zabavno u Crvenoj zvezdi i u Srbiji i tamo su navijači neverovatni. Srećom imao sam dobru prošlu sezonu i imam sreće što mogu da igram ovde. Situacija je sjajna za mene.

Prošlogodišnje izdanje litvanskog tima oduševilo je Amerikanca.

– Sezona koju su imali je očigledno pomogla. Imamo sjajnog trenera, koji je i meni pomogao. O Žalgirisu sam čuo samo pozitivne stvari, grad je divan i lako sam doneo odluku kada su se zainteresovali za mene. Mnogo sam učio od Šarasa, bio je veliki igrač i veliki trener. Već sam mnogo naučio iako sam kratko ovde, kazao je on.

Na kraju Volters je uporedio dve velike košarkaške nacije, Litvaniju i Srbiju.

– I jedni i drugi vole košarku definitivno. Navijači su bili neverovatni. Atmosfera u Beogradu je napetija, može to tako da se kaže. U Litvaniji je kao u SAD, i meni to malo više odgovara, u smislu kako navijači reaguju. Navijači Žalgirisa su bučni ali ne koliko Zvezdini. Na početku Zvezdine utakmice ne možeš da čuješ ništa, kao fudbalska utakmcia. Ovde su navijači strastveni i veoma pozitivni sve vreme. To te motiviše da igraš dobro.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter