1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIRKOVIĆ PRED ZEMUN: Ako ne naučimo da se nosimo sa pritiskom, možemo da se raziđemo

Objavljeno: 23.10.18 u 14:57

Crno-beli će u osmini finala najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji gostovati Zemunu.

Svoja očekivanja pred ovaj duel izneo je šef stručnog štaba ekipe iz Humske koji veruje da njegova može savladati sutrašnjeg rivala.

Ekipa Partizana ovaj duel ne dočekuje u najboljoj atmosferi, jer je u prošlom kolu remizirala bez golova protiv Spartaka u Kuli.

– Ne bih apostrofirao samo špiceve ili ofanzivne igrače, šanse moraju da se pripreme da bi se realizovale. Kao ekipa slabo tražimo dubinu, a bez toga lakše je protivnicima da nas neutrališu, radićemo na tome, počeo je Mirković.

Trener crno-belih smatra da nije samo umoor problem.

– Ne bih pominjao umor, imamo igrače koji su taj drugi meč za reprezentacije, osim Kosovića i Šćekića odmarali, tako da se ne može reći da su umorni. Verovatno je došlo do nekih promena u njihovim glavama, a dokaz toga je prvo poluvreme protiv Spartaka.

FOTO: STARSPORT

Mirković je naglasio da njegovi igrači moraju da nauče da se nose sa pritiskom igranja u tom klubu

– Mi smo svi deo Partiana, ovo je veliki klub koji sa sobom nosi i veliki pritisak. Svaki igrač koji igra ovde mora da se nosi sa tim pritiskom, a ako to ne može vrlo brzo ćemo se razići svi, to je realnost, rekao je on.

Osvrnuo se potom mladi stručnjak i na sutrašnjeg rivala.

– Zemun je dobra ekipa, to nije onaj isti tim iz našeg meča koji je igran u avgustu i danas. Sigurno je da vide svoju šansu, to je borba za trofej kako za njih, tako i za nas, biće teško, rekao je on, pa dodao:

– Pojavljuju se novi igrači, pojavio se taj špic Mrkajić. Visok momak, koji zna da igra fudbal, veoma nezgodan jer kada imate čoveka visokog preko 190 santimetara sigurno da je neprijatan za čuvanje. Brzi su po bokovima, čvrsti po sredini, tu je i Trajković koji je bio kod nas i iskusan, tu je i levi bek Živković i naravno trener Kruščić.

Trener Partizana voleo bi da pobednika ne odluče jedanaesterci

– Ja bih bio najsrećniji kada ne bih morao da naglašavam da svaki minut na terenu mora da bude iskorišćen, da se dobije svaki duel, da se gleda ka golu, to je suština fudbala, to je moja filozofija, reka je on.

Bodovni zaostatak za ‘večitim’ rivalom sve je veći.

– Sigurno da nije prijatna situacija, čak neprijatnija od pre mesec dana ili dva što se bodovnog zaostatka tiče. Mi ne možemo da kalkulišemo kada smo u minusu, mi možemo samo da igramo naše utakmice maksimalno, a za šta će to na kraju biti dovoljno videćemo, pa najavio da će biti rotacija u sastavu:

– Biće korekcija u timu.

Na kraju Mirković naglašava da sutra očekuje težak meč

– Mi kada smo izvukli Zemun znali smo da će biti teška utakmica, ako može neka bude bez penala, ali ćemo ih vežbati, zaključio je Mirković.

Utakmica na Gradskom stadionu u Zemunu zakazana je za 14 časova.

(Iz SC Partizan – Teleoptik: Stefan Smuđa)

0
0

1 Komentara

  1. ILIJEV I VAZURA NAPRAVILI PLAN DA DOPUNE DZEPOVE
    I DA BEZE. ZNAJU DA IM JE DOSAO KRAJ PA DRPAJ.
    RIKARDO JANKOVIC BICE PRODANI PARENT DZEB
    I TUTANJ. JAO KAKVE GNJIDE

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter