0
Odbojka

FOTO: FIVB

TIJANA JE NAJBOLJA NA SVETU: Nepravda u izboru idealnog tima – samo jedna Srpkinja, a četiri Italijanke?!

Objavljeno: 20.10.18 u 15:48

U konkurenciji za MVP nije bilo dileme, ali je iznenađenje FIVB priredila prilikom dodele nagrada igračicama u najboljoj postavi Svetskog prvenstva u Japanu.

Srbija je šampion sveta, to je najvažnije, ali znače i individualna priznanja našim heroinama, kojih začuđujuće, nije bilo previše.

Ipak, nije moglo da izostane MVP priznanje Tijani Bošković, koja je u finalu protiv Italije ponovo dokazala da iako mlada, najbolja je odbokašica na planeti.

Tu titulu osvojila je ispred Paole Egone, koja je takođe briljirala u današnjem finalu, ali je ipak u finišu pala usled umora, dok se naša Tijana raspucala i odlučila pobednika.

Međutim, kada je reč o najboljoj postavi šampionata, tu je došlo do male nepravde, budući da je tu izabrana samo jedna srpska igračica, a čak četiri Italijanke, uz dve Kineskinje, koje su se okitile bronzanim odličjem.

Najbolji primači su Mirjam Sila iz Italije, Žu Ting iz Kine, libero je Monika de Đenaro (Italija), tehničar Ofelija Malinov (Italija), korektor Paola Egona (Italija), a među srednjim blokerima našle su se Ni Jan (Kina) i naša Milena Rašić.

Ostaje pitanje gde je tu mesto za Brankicu Mihajlović ili Maju Ognjenović. One su sigurno trebale da se nađu među najboljih sedam igračica…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter