Dosta bure podiglo je pisanje francuskog lista ‘Lekip’,  o tome da je utakmica drugog kola Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde nameštena.

Od trenutka kada se ova vest pojavila ona je u centru pažnje, a povodom svega oglasio se i bivši igrač crveno-belih Damijan Le Talek.


Ovaj francuski list naveo je da je prema rečima njihovog insajdera jedan od čelnika kluba iz Ljutice Bogdana želeo da uplati pet miliona evra na to da će crveno-beli primiti pet ili više pogodaka.

– Mislim da je ta priča lažna. Igrao sam u Zvezdi i nikada mi niko nije prišao i rekao: ‘Primićemo pet komada’. Rukovodioci kluba nisu glupi, ne bi uništili klub zbog pet miliona evra. Pogledajte koliko novca su dobili od TV prava i ulaska u Ligu šampiona. Ne bi se opekli u Ligi šampiona, i to još na meču sa Pari Sen Žermenom. Sve to je preveliko, poručio je Francuz za ‘Lekip’.

Sadašnji član Monpeljea prisetio se svega što se dešavalo oko pomente utakmice.

– Igrači Zvezde su pre meča bili odlučni, a na kraju razočarani! Afera deluje čudno, ali zaista ne verujem da bi neki rukovodilac Crvene zvezde mogao napravi tako. Verujte mi i ja bih bio u toku, znam sve što se dešava, razgovaram sa igračima svake nedelje. Nikada se ne zna, ne može se biti siguran 100 odsto, ali to bi me baš iznenadilo, zaključio je Le Talek.

FOTO: FK Crvena zvezda