0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NAPUNIMO ‘KARAĐORĐE’: Orlići se već plasirali na Evropsko prvenstvo, ali treba ih podržati

Objavljeno: 16.10.18 u 11:42

Mlada reprezentacija Srbije će danas odigrati poslednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Rival je reprezentacija Jermenije a meč počinje u 18 časova na stadionu Vojvodine.

Igraće Srbija sledeće godine na najvećoj evropskoj smotri u Italiji i San Marinu zahvaljujući uspešnim kvalifikacijama koje se završavaju večeras. Selektor Đorović za utakmicu sa Jermenijom neće računati na povređenog Aleksandra Lutovca umesto koga je u nacionalni tim uvršten Zaharije Lambulić.

– Ostvarili smo glavni cilj, izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Ostaje žal što nismo pobedili Austriju, jer smo hteli da okončamo kvalifikacije sa stopostotnim učinkom, ali posle svega mislim da možemo svi da budemo zadovoljni. Jermeni su nezgodna su ekipa, a mi imamo obavezu da ponovimo odgovoran, ozbiljan pristup bez obzira na činjenicu da smo već obezbedili plasman. Mali problem predstavljaće i loš teren, ali sve to ne može i ne sme da utiče na nas. Hoćemo da pobedom okončamo kvalifikacije i mislima se polako okrenemo ka onome što nas očekuje u Italiji i San Marinu, rekao je Vukašin Jovanović, da bi Milan Gajić nastavio:

– Žao nam je što nismo pobedili Austriju, hteli smo sve pobede u grupi, ali cilj je ostvaren. Pred nama je novo veliko takmičenje. U prvom meču smo dominirali, propustili veliki broj prilika, a na kraju mogli da budemo i kažnjeni. U fudbalu odavno nema lakih rivala, nije to ni Jermenija. Tamo smo slavili minimalnim rezultatom, a sada želimo pobedom da zatvorimo kvalifikacije. Ovo će biti prilika i za neke igrače koji su imali manju minutažu da samo potvrde da Srbija ima veliki broj dobrih mladih, talentovanih igrača. Zbog lošeg terena moraćemo da se prilagodimo uslovima, ali kako Jermenima, tako i nama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter