0
Košarka

HOTSPORT NAJAVA – SRBI U NBA: Petorica u tri ekipe – može li Jokić do Ol-stara, a Bogdanović do lidera Kingsa

Objavljeno: 16.10.18 u 12:00

Nijedan srpski ruki u novoj sezoni NBA lige koja počinje u noći između utorka i srede.

Isti oni koji su protekle godine nastupali u ovoj ligi, igraće i u novoj sezoni.

Mada mogla je srpska košarka da ostane bez dva igrača u najjačoj ligi na planeti. Reč je o Nemanji Bjelici i Milošu Teodosiću.

Sve do sinoć se nije znalo da li će Teodosić i u novoj sezoni igrati za Los Anđeles Kliperse koji su među poslednjima predali spisak igrača za takmičenje. Znatno više se ove godine očekuje od Teodosića koji je dobro počeo u NBA, ali ga je potom povreda odvojila sa parketa na duže vreme i učinila da ispadne iz forme. Dok Rivers je u jednoj od predsezonskih izjava rekao kako će se u novoj sezoni dosta oslanjati na bekove i davati im veću minutažu, te se očekuje da će priliku dobiti i Srbin.

Kada je o Bjelici reč, bivši krilni centar Crvene zvezde je imao veoma turbulentno leto iza sebe. Prvo je otpušten od strane Minesote, da bi zatim bio na korak od potpisivanja za Filadelfiju. Potom se kao najizglednija opcija pojavio povratak u turski Fenerbahče. Već se uveliko pisalo i pričalo o Nemanji Bjelici u evropskoj košarci, kada je usledio poziv Sakramenta i potpisivanje na tri godine. Znajući ko vedri i oblači u Kingsima kada je o čelnim ljudima reč, ne sumnjamo da će Bjelica dobiti onoliku minutažu koliku zasluži, a ono što pokaže na parketu istu će povećati ili smanjiti.

Pošto smo već kod Kingsa, veliku ulogu u ovom timu imaće Bogdan Bogdanović koji se odlično pokazao kao ruki. Ali tek nakon što se Bogdanović vrati nakon oporavka, pošto je krajem septembra imao manju artroskopsku proceduru na levom kolenu zbog čega bi trebalo sezonu da počne za jednu do tri nedelje. Srpski bek je u proseku prošle sezone beležio skoro 12 poena, bio je najkorisniji igrač utakmice rukija na Ol-star vikendu i ovo bi mogla da bude njegova sezona.

Zahvaljujući dobrim partijama, Nikola Jokić je postao prva zvezda franšize Denver Nagetsa. Srpski centar iz godine u godinu rapidno napreduje i trenutno je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji na planetarnom nivou. I ove godine će se igra Nagetsa vrtiti na učinku Jokića, a zadatak njegov, ali i cele ekipe, jeste da ove godine Jokić konačno zaigra na Ol-staru.

Za kraj, Boban Marjanović. Jedan od najzanimljivijih igrača na američkom tlu, ali ponovo daleko od startne petorke Los Anđeles Klipersa u koje je stigao krajem prošle sezone.

SRBI U NBA:

Bogdan Bogdanović – Sakramento Kings
Nemanja Bjelica – Sakramento Kings
Boban Marjanović – Los Anđeles Klipers
Miloš Teodosić – Los Anđeles Klipers
Nikola Jokić – Denver Nagets

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter