0
ATP

PREVELIKA JE SILA ZA SVE: Novak Đoković se prošetao do titule u Šangaju! (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.18 u 12:18

Utisak je da Novak Đoković nikada do sada nije stigao do lakše Masters titule od ove koju je upravo osvojio u Šangaju.

Nestvaran niz Novaka Đokovića i pohod ka prvom mestu na svetu se nastavlja. U nizu titula koje je osvojio počev od Vimbldona, srpski as je pokupio i pehar Mastersa u Šangaju.

Očekivao se finalni duel protiv Rodžera Federera, ali je juče to sprečio Borna Ćorić koji se danas nije naigrao tenisa pored neprobojnog Đokovića.

Hrvat je na početku meča odgovarao veoma dobro na Novakove dominantne razmene udaraca, što je zabavilo publiku u najvećem kineskom gradu i napravilo pravi uvod u meč.

Međutim, kako je borba odmicala, Ćorić je sve manje uspevao da odgovori na agresivnost Srbina, koji je uz to bio gotovo neprobojan u defanzivi. A protiv takvog zida se, jednostavno, ne može…

Đoković je uspeo da oduzme servis rivalu i kasnije veoma sigurnim – ne toliko snažnim koliko preciznim – servisima završi prvi set u svoju korist sa 6:3.

Taj zamah iskoristio je na početku drugog seta, kada je odmah napravio ‘brejk’ i poveo sa 2:0. Zatim je ponovo Ćorićev servis ‘visio’, ali u nekoliko prilično dugih gemova uspevao da se izvuče.

Međutim, njemu je bilo potrebno da on pritisne Đokovićev servis, ali osim jedne neiskorišćene ‘brejk’ lopte u šestom gemu drugog seta, nije bio ni blizu povratka u meč.

U devetom je imao tri meč lopte na servis Ćorća, ali je srpski teniser meč uspeo da završi u desetom gemu. Iskoristio je svoju četvrtu ‘šampionsku loptu’ i slavljenički podigao ruke posle nešto više od sat i po vremena tenisa.

Silni Novak je uspeo da osvoji Masters u Šangaju bez izgubljenog svog servisa i po tome je treći u istoriji, posle Rodžera Federera i Aleksandra Zvereva.

Ali, ono što je još bitnije svima je poslao poruku da njegov povratak u svetski vrh nije bio slučajan ili privremen, već da trenutno igra ubedljivo najdominantniji tenis na planeti. I zato ga se svi plaše!

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter