0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEMANJA NIKOLIĆ: Dva kiksa Zvezde mogu da nas približe, u fudbalu je sve moguće

Objavljeno: 14.10.18 u 13:35

Partizanov napadač, ali i jedan od najboljih asistenata u timu, smatra da je prvenstvena trka daleko od završene.

Nemanja Nikolić stigao je kao vredno pojačanje u Humsku, ali ga je zadesila povreda i propustio je najvažniji deo evropske sezone u julu i avgustu. Vratio se u septembru i zaigrao kako ume.

– Lep period je bio septembar, nadam se da će i oktobar posle reprezentativne pauze – počeo je razgovor Nemanja Nikolić.

– Imao sam mali peh jer sam dobio naprsnuće čašice kolena. To me je odvojilo sedam do 10 utakmica u kojima nisam bio fit. Ali, to je normalna stvar u fudbalu i kada počnemo da se bavimo fudbalom, moramo da budemo spremni na to. Nisam ni prvi ni poslednji kome se to desilo.

Povreda je došla u najnezgodnijem trenutku, baš kada se lomila evropska sezona crno-belih.

– Slažem se da se tada lomila. Sama imena klubova govore da nije bilo lako, pogotovo sa Bešiktašem, koji će biti kandidat za osvajanje Lige Evrope – ističe Nikolić.

FOTO: STARSPORT

U 158. ‘večitom’ derbiju na terenu je bio od 80. minuta, ali je zadovoljan svojim debijem u svetkovini srpskog fudbala.

– Žao mi je što nisam proveo više minuta na terenu, ali veoma prijatan utisak ostavili su i jedni i drugi. Cela ta atmosfera je bila sjajna. Svaki igrač želi da igra u derbiju i postigne gol, kao što je uradio Rikardo. Nadam se da ću u skorijoj budućnosti dobijati veću šansu u ‘večitom’ derbiju.

Prvenstvena trka daleko je od završene, ističe Nikolić i dodaje da se i te kako može nadoknaditi minus sedam na tabeli u odnosu na Crvenu zvezdu.

– Iskreno se nadam da može. Razgovarao sam sa saigračima, pre dve godine su zaostajali devet, pa su kroz podelu bodova uspeli da osvoje titulu. U fudbalu je sve moguće. Mislim da dva kiksa Zvezde, može da nas približi, kao što su nas udaljili na minus sedam. Sezona je duga i do podele bodova se nadam da ćemo smanjiti zaostatak. Tu je i još jedan derbi… – veruje Partizanov ‘plejmejker’.

U narednom meču Partizan će gostovati Spartaku u Subotici, upravo odakle je napadač letos stigao u crno-beli tabor.

– Imam dosta prijatelja tamo. Oni su mi dali odskočnu dasku i njima sa posebno zahvalan. Prvi put ću igrati protiv njih, videćemo, nadam se da će sve proći u normalnim okolnostima i da će moj tim pobediti. Ja se inače ne radujem golovima, neću preterano to činiti ni ako budem strelac u Subotici – podvukao je Nemanja Nikolić.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter