0
Domaći fudbal

FOTO: 'AS'

MARK VALIJENTE ZA ‘AS’: Tek što sam došao u Partizan razmišljao sam da odem…

Objavljeno: 14.10.18 u 21:25

Španac je pre nekoliko dana govorio za srpske medije, a danas je izašao njegov veliki intervju u španskom ‘AS’-u.

Špance je zanimalo zbog čega je nekadašnji učenik Barselone i član Valjadolida odlučio da ode u Srbiju i bude prvi Španac koji je zaigrao u Superligi Srbije.

– Raspitivao sam se o klubu i zemlji pre nego što sam došao. Siguran sam da sam prvi Španac koji je zaigrao za Partizan, verovatno i u ligi. Generalno gledano, do pre neku godinu maltene je bilo nemoguće videti Španca u inostranstvu. Španski fudbal ima veliki ugled i otvara mnoga vrata. Sviđa mi se što igram u inostranstvu.

Glavni ‘krivac’ za dolazak Marka Valijentea u Humsku bio je sada bivši trener Partizana Miroslav Đukić.

– On je bio ključ cele priče. Zvao me je, raspitivao se kakva je situacija. Nakon nekoliko poziva uspeo je da me ubedi. Naravno, bilo je tu još nekoliko razloga – rekao je Španac, a onda iznenadio rečima da je želeo da napusti Partizan kada je Đukić dobio otkaz:

– Šteta. Ali, to je fudbal i takve stvari se dešavaju. Mi moramo da nastavimo. Sa druge strane, Đukić je bio najvažniji trener u mojoj karijeri. Baš kod njega u Valjadolidu sam igrao najbolji fudbal. Uvek ću mu biti zahvalan. Postojao je jedan trenutak u kojem mi je to palo na pamet. Prosto, izgledalo je kao da mi se ceo plan ruši. Znate kako to već ide… Na kraju ipak morate da budete profesionalci. Imam odličan status kod novog trenera – jasan je bio Valijente.

Posebno zanimljivo pitanje bilo je vezano za to da li se danas čuje sa nekim iz njegove generacije iz La Masije, Pikeom ili Mesijem…

– Sa Pikeom jesam. Poslednji put smo se čuli kada su mi bile potrebne karte proletos za meč Barselone i Čelsija u Ligi šampiona. Moj sin je bio veoma uzbuđen, sedeli smo sa Pikeom, on je normalan momak – zaključio je Valijente.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter