0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HUMANITARNI MEČ U PANČEVU: Dinamo i Zvezda igrali za Stefana, furioznih deset golova crveno-belih (FOTO)

Objavljeno: 13.10.18 u 16:35

Fudbaleri Crvene zvezde gostovali su u Pančevu i sa domaćim Dinamom odigrali humanitarnu utakmicu za Stefana Čikića.

Utakmicom pod nazivom ‘Igrajmo za Stefana‘ Dinamo i Crvena zvezda je privukla veliki broj navijača u Pančevu. Prodato je 1254 ulaznice, a cena jedne iznosila je 150 dinara.

Ukupno je prikupljeno 189.000 dinara i sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen na račun Čikiću kao vid pomoći od strane dva kluba.

Uoči početka utakmice, trener Vladan Milojević predao je Dušanu Đokiću, direktoru Omladinske škole pančevačkog Dinama i  nekadašnjem napadaču Zvezde, uramljen crveno-beli dres sa Stefanovim imenom, prezimenom i brojem 26.

Sam rezultat bio je u drugom planu, crveno-beli su zaigrali od početka u trenutno najjačem sastavu i rezultat na kraju je bio 10:0.
Golove je postiglo devet igrača, srpski prvak poveo je u 19. minutu udarcem Lorenca Ebisilija sa distance, a u strelce su se do kraja poluvremena upisali i Nikola Stojiljković, Stefan Hajdin i Džonatan Kafu.

FOTO: HOTSPORT

Svi igrači su dobili šansu, izuzev mladog golmana Aleksandra Stankovića, i u nastavku su postigli još šest pogodaka. Milan Pavkov je zatresao mrežu za 5:0, zatim je gol postigao i Veljko Simić, dvostruki strelac bio je Dejan Joveljić i za konačan ishod su se pobrinuli Nemanja Stojić i Milan Jevtović.

– Silno smo želeli da uspemo da obezbedimo termin za ovu utakmicu. Ukazala nam se prilika da dođemo u Pančevo, odigramo humanitarni meč i damo svoj doprinos, ne samo finansijski, već i ljudski i da pomognemo Stefanu da što pre ozdravi i da se vrati na fudbalski teren – rekao je trener Vladan Milojević koji dobro poznaje Stefana Čikića:

– Sarađivao sam sa Stefanom u mlađim selekcijama. On je uvek bio fantastično dete. Tokom cele godine putovao je na Marakanu i za sve to vreme nikad nije zakasnio. Uspevao je da uskladi i obaveze u školi i u klubu, on je bio neverovatan u mlađim kategorijama i sigurno je dosta doprineo tadašnjim rezultatima Crvene zvezde. Ponosan sam što Crvena zvezda u ovom trenutku na ovakav način pokazuje svoju veličinu. Nije sve u takmičarskim utakmicama i rezultatima, ovde prevashodno treba biti čovek.

FOTO: FK Crvena zvezda

Imao je trener Zvezde i poruku za Stefana.

– Poželeo bih Stefanu brz oporavak, sigurno će uz Božju volju i pomoć biti dobro, u to sam ubeđen. Razgovorao sam sa Stefanovim ocem i rekao mi je lepe vesti, da njegovo lečenje ide u dobrom pravcu. S obzirom na to da je oduvek bio veliki borac, nadam se da će što pre ozdraviti. Znam da mu je fudbal velika ljubav, poželeo bih mu i da se što pre vrati na teren – završio je Milojević.

Stadion: Gradski u Pančevu
Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo)
Gledalaca: 1.600
Strelci: Ebisilio u 19′, Stojiljković u 25′, Hajdin u 37′, Kafu u 45′, Pavkov u 63′, Simić u 69′, Joveljić u 74′ i 89′, Stojić u 81′ i Jevtović u 89′

DINAMO PANČEVO: Tomić, Graovac, Marković, Nikolajev, Nedučić, Živaljević, Gligorijević, Janjović, Javor, Vuković, Stojanovski.
Igrali su još: Andžić, Zulfić, Nikolić, Mladenović, Stojanov

CRVENA ZVEZDA: Popović, Jevtović, Sumaila, Babić, Hajdin, Jovančić, Čaušić, Kafu, Ebisilio, Srnić, Stojiljković.
Igrali su još: Joveljić, Pavkov, Milijaš, Meleg, Simić, Nikolić, Marjanović, Stojić.

FOTO: HOTSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter