in ,

ZAPLENJENI STANOVI I NOVAC: Nastavljena borba protiv menadžera!

Tužilaštvo za organizovani kriminal nastavilo je borbu protiv Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića, menadžera optuženih za pranje novca.

Nakon privođenja u sveopštoj akciji u Belgiji, saopšteno je dan je privremeno oduzeto 1.275,625 evra od pomenute dvojice, od čeka 539,250 iz racije stanova, sefova i lokala a 736,375 evra sa deviznih računa dvojice osumnječenih.

U saopštenju Tužilaštva još se navodi da je sedam luksuznih stanova i jedan lokal, na lokacijama u Beogradu i Nišu, zabranjeno za raspolaganje, budući da su najverovatnije protivpravno stečena imovina zbog pranja novca.

To krivično delo zahtevalo je da se preduzmu međunarodne akcije suzbijanja korupcije i pranja novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, Jedinicom za finansijske istrage i Upravom za sprečavanje pranja novca Republike Srbije.

 Jankoviću, koji je crnogorski državljanin, a na poternici je Belgije, određen je ekstradicioni pritvor, dok je Veljković uhapšen u Belgiji.

U Belgiji su još lišeni slobode trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica belgijskih fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova iz prve lige Belgije

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

TUGA I ČEMER: Pogledajte na šta liči teren ‘Karađorđa’, ‘travnati tepih’ ili ‘blatuša’? (FOTO)

EL U PODGORICI: U dvorani Paspalj, Tomašević, Kuzmanović, Peđa Mijatović… (VIDEO)