0
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Partizan v Crvena Zvezda head coach Zoran Mirkovic Beograd, 23.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

MIRKOVIĆ O AKTUELNOSTIMA: Srbija je zasluženo slavila protiv Crne Gore, zadovoljan sam onim što su moji igrači pružili

Objavljeno: 12.10.18 u 11:38

Šef stručnog štaba Partizan danas je odgovarao na pitanja medija koja su se ticala brojnih akutelnosti, utakmice koja je igrana u Podgorici sinoć, ali i domaćeg prvenstva.

Crno-beli iako u smanjenom kapacitetu zbog reprezentativne pauze vredno treniraju i spremaju se za nastavak šampionata.

Upitan da prokomentariše sinoćnu utakmicu talentovani strateg rekao je da je pobeda ekipe Mladena Krstajića u potpunosti zaslužena.

– Srbija je zasluženo pobedila, Crna Gora je ušla sa previše ‘respekta’ u utakmicu i to je trajalo skoro celo prvo poluvreme. Na sve to se ‘namestio’ i penal koji je bio naravno. U drugom delu Crna Gora je više rizikovala i u tom riziku bilo je dobrih stvari, ali je to ostavilo veliki prostor pozadi tako da je Srbija imala dve – tri stopostotne šanse da da gol, počeo je Mirković, pa nastavio o utakmici sinoć:

– Pobeda je zaslužen. Crna Gora je imala dosta problema pred ovu utakmicu, imala ih je i Srbija, međutim Srbija ima veći broj igrača i to može bezbolnije da iskompenzuje, a Crna Gora to nije mogla. Falio im je Savić, imali su Jovetića, Vukčevića, Vešovića igrače koji u poslednjih dva meseca imaju možda jednu odigranu utakmicu.

Upitan da prkomentariše izdanje svojih igrača i to da li ga je iznenadilo što Janković nije bio na terenu od starta.

Šćekić je odigrao to što se od njega tražilo, bio je dosta defanzivan, a Marko Janković je odigrao dobro drugo poluvreme. Procena selektora je bila da tako bude, mada je i Marko rovit u poslednjih par dana, rekao je on.

FOTO: STARSPORT

Potom se osvrnuo i na igrača crno-belih Nemanju Miletića koji je u sastavu srpske reprezetnacije.

– Mislim da je on svojim igrama i svojim odnosom zaslužio taj poziv. Na stranu to što je on iznuđen povredama i otkazima nekih igrača, tako da mislim da je on to zaslužio, rekao je Mirković.

Upitan je i Mirković da li je pauza dobro došla njegovom timu, s’ obzirom da je veliki broj igrača odsutan.

– To je ista priča kao i iz oktobarske pauze i opet će tako biti i u novembru. Mi radimo u sastavu koji je trenutno ovde, nadamo se da kada u sredu budemo svi zajedno ponovo da će svi biti zdravi. Naravno da će biti umorni, ali to je tako.

Konstatovali su novinari da su izjave stručnjaka pozitivnije nego pre i da nema onog ‘ali’.

– Bojim se da sam ja tip koji će uvek reći ali, čak i kad je nešto dobro može biti bolje, tako da tome težimo.

FOTO: HOT SPORT

Nada se trener kluba iz Humske da će do naredne pauze zasotatak biti manji.

– Igramo naše utakmice, pokušavamo da na svakoj utakmici damo maksimum. Idemo da pobedimo svaku utakmicu, ako to bude dovoljno da se razlika smanji biće odlično, ako ne idemo dalje istim ritmom i sa istim rezonom.

Za kraj Mirković je govorio o jubileju koji će uveličati.

– Zadovoljstvo je kad vas pozivaju na takve jubileje situacija isto takva sa Poletom, a u ponedeljak idem na još jedan jubilej gde Radmički iz Svilajnca slavi svoju godišnjicu. Malo je klubova kod nas koji se mogu takvim jubilejima pohvaliti, zaključio je Zoran Mirković.

(Iz SC Partizan – Teleoptik: Stefan Smuđa)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter