0
Američki fudbal

NFL: Čudne odluke Daga Pedersona koštale Iglse trijumfa, Remsi nekako do pobede nad Sijetlom (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.18 u 11:57

Peta nedelja NFL šampionata donela nam je nekoliko veoma interesantnih rezultata, pa će nastavak sezone biti bez dileme više nego neizvestan.

Ono što je Kanzas Siti u AFC konferenciji, to su Los Anđeles Remsi u NFC. Uspeli su igrači tima koje kao kvoterbek predvodi Džared Gof da dođu i do pete pobede na možda i najtežem gostovanju ove sezone. Slavili su Remsi 33:31 nad Sihoksima, ostali neporaženi, pa nema više ni trunke dileme da su uz ekipu iz Kanzas Sitija trenutno najveći pretendenti na Superbol. Pobedi na značaju daje i to što su dobar deo meča odigrali bez Brendina Kuksa i Kupera Kapa, koji su morali da napuste igru zbog mogućeg potresa mozga. Ipak, Tod Garli i mlađani Gof su još jednom pokazali da ni Sijetlova odbrana ne može da ih zaustavi.

(Youtube/NFL)

Filadelfija Iglsi ove sezone tek na momente podsete na tim koji je prošle godine osvojio Superbol. Ove godine tim kom su mnogi predviđali da će se prošetati do plej-ofa igra blago rečeno očajno, što su nakon Tenesija (sinoć poraženi od Bafala) iskoristili i igrači Minesote. Vikinzi su na „vrućem“ gostovanju došli do pobede u meču koji je bio repriza finala konferencije samo na papiru. A na terenu – fantasitčki Kirk Kazins koji je u nekoliko navrata za dlaku izbegao sek i pronašao uglavnom Adama Tilena sa jedne strane, a sa druge strane napad Iglsa koji je tek u finišu treće četvrtine prvi put konvertovao treći daun uz očajnu igru trčanjem, „pojačan“ očajnim izdanjem odbrane koja je dopuštala Minesoti da u prvom poluvremenu radi šta hoće rezultirali su pomalo i komičnim tačdaunom defanzivnog tekla Linvala Džozefa teškog 147 kilograma kojim su poveli 10:3. Verovatno bi situacija bila dosta drugačija da početkom drugog poluvremena Džeju Adžajiju nije ispala lopta na šest jardi od end zone bez kontakta, nakon čega je Kazins uz dva pasa ka Tilenu, odnosno Digsu doveo svoj tim u situaciju da umesto prednosti od tri poena dođe do ogromih 17. 

Porazu Iglsa pomogle su pomalo čudne odluke Daga Pedersona, koji je u jednoj situaciji bez ikakvog razloga tražio čelendž, iako je bilo jasno da nema osnova, a potom umesto šuta za tri poena sa 58 jardi odlučio da pantuje loptu, oslovnivši se na odbranu koja nije uspela da zaustavi Vikinge. Na kraju, 23:21, pobeda koja bi mogla mnogo da znači Minesoti, ali i Filadelfiji, ukoliko nastave da igraju kao u završnici meča, kada su zapravo i iliči na tim koji je prošle godine na putu ka Superbolu „pregazio“ LA Remse, Atlanta Falkonse, Minesotu, a potom u Minesoti i Nju Ingland.

(Youtube/NFL)

U poslednjem meču večeri Hjuston je u derbiju Teksasa savladao Dalas nakon produžetka rezultatom 19:16 nakon produžetka.

(Youtube/NFL)

NFL, peta nedelja

Petak

Nju Ingland – Indijanapolis 38:24

Nedelja

Bafalo – Tenesi 13:12
Karolina – NJ Džajants 33:31
Sinsinati – Majami 27:17
Klivlend – Baltimor 12:9
Detroit – Grin Bej 31:23
Kanzas Siti – Džeksonvil 30:14
NJ Džets – Denver 34:16
Pitsburg – Atlanta 41:17

22:25
LA Čardžers – Oukland 26:10
Filadelfija – Minesota 21:23
Sijetl – LA Rems 31:33
San Francisko – Arizona 28:18

Ponedeljak

Hjuston – Dalas 19:16

Utorak

2:15
Nju Orleans – Vašington

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter