0
Evropske lige

NEMA MODRIĆA I MESIJA: Objavljen deo spiska kandidata za Zlatnu loptu

Objavljeno: 08.10.18 u 17:22

Kao i prošle sezone ‘Frans fudbal’ počeo je da objavljuje imena igrača koji su kandidati za Zlatnu loptu u 2018. godini.

Francuski magzain na svaka dva sata od jutros objavljuje po pet imena, a od 15 sati poznata je bila polovina spiska od 30 imena.

Pored prevashodno vezista i napadača, na ovoj listi nalaze se i jedan defanzivac i dva golmana, a spisak je za sada čine sledeći fudbaleri: Serhio Aguero, Tibo Kurtoa, Alison Beker, Karim Benzema, Geret Bejl, Kevin de Brujne, Dijego Godin, Edinson Kavani, Roberto Firmino, Ngolo Kante, Antoan Grizman, Isko, Eden Azar, Hari Kejn i Kristijano Ronaldo koji je prošlogodišnji dobitnik ovog priznanja. Na spisku ima njviše Francuza i Belgijanaca, po tri, zatim Brazilaca i Urugvajaca po dva.

Do večeras biće poznato još petnaest imena, a očekuje se da među njima budu i Lionel Mesi, Luka Modrić, Kilijan Mbape, Mohamed Salah… Pobednika će na kraju izabrati novinari iz 176 zemalja sveta koji biraju pet igrača, te prvom daju šest poena, drugom četiri, trećem tri, četvrtom dva i petom jedan poen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter