0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Basketball ABA season 2018-2019 Partizan v Olimpija Laktasi, 06.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

RADE ZAGORAC O ATMOSFERI U PIONIRU: Rekao sam Novici, ovako nešto nikada nisam doživeo

Objavljeno: 07.10.18 u 09:38

Novajlija u crno-belom dresu bio je junak u sinoćnoj pobedi Partizana nad Olipijom.

Malo je trebalo Zagorcu da pokaže šta ume u novom timu, a već na premijeri on je upisao 26 poena i tako poneo do trijumfa ekipu Nenada Čanka.

Dugo je trajao njegov dolazak u Humsku, pregovora je bilo još prošle godine, ali je nekadašnji igrač Mege ipak otišao u Španiju. Nakon te epizode na startu ove sezone stigao je u Humsku.

– Stvarno je poseban osećaj. Rekao sam Novici, kao da nikad nisam igrao košarku. Potpuno novo iskustvo, neki novi nivo gde se izvlači nešto što ni ne znaš da imaš u sebi. U četvrtoj četvrtini krenuli su i grčevi i umor, ali jednostavno, nosi te ta energija. Drago mi je što je ovako ispalo, rekao je Zagorac.

Tokom većeg dela meča igrao je lažnu četvrotku, što mu nije mnogo smetalo.

– Nije mi to ništa novo. Ceo pripremni period je bilo tako. Malo je izazovnije i zahtevnije fizički. Čini mi se da to dobro izgleda. Dok god to služi ekipi, zašto da ne, kazao je on.

Kosarka Basketball ABA season 2018-2019
Partizan v Olimpija
Laktasi, 06.09.2018.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Načinio je dva veoma važna trijumfa Partizan na startu ove sezone.

– Mnogo je važno za neki rast ekipe da pobeđuje ovakve utakmice. Prioritet je da ne gubimo od timova koji su slabiji ili u našem rangu. Sve što uradimo preko, protiv ekipa koje su nominalno jače od nas, je samo plus.

Za dva dana ekipu Nenada Čanka očekuje važan meč u Evrokupu.

– Podjednake su ambicije za nas u oba takmičenja. Zenit je dosta ambiciozno pristupio novoj sezoni. Sa ovakvim pristupom i energijom sa tribina sigurno je da će padati i jače ekipe od nas, pa nastavio pričom o atmosferi u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’:

– Sve je to bila neka ideja pre nego što doživite to. Nisam očekivao da će biti ovako, nisam očekivao da će izvlačiti ovoliku energiju iz mene. Baš sam prijatno iznenađen, rekao je popuolarni Zagor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter