0
Auto Moto

F1: Titula je na vidiku, Luis Hamilton slavio u Japanu i tako sve bliži konačnom trijumfu na četiri trke pre kraja

Objavljeno: 07.10.18 u 10:38

Vozač tima Mercedes Luis Hamilton slavio je u trci za Veliku nagradu Japana.

Na šest od poslednjih sedam trka na stazi Suzuka u ovoj zemlji slavio je upravo Britanac.

Vreme od 1:27:17.062 bilo je potrebno ovom vozaču kako bi se domogao još jedne pobede, a iz njega bio je njegov klupski kolega Valeri Botas (+12.919), dok je kao treći kroz cilj prošao Marks Ferstepen (+14.295) vozač tima Red Bul Rejsing. Među prvih deset plasirali su se još Danijel Rikardo, Kimi Raikonen, potom Hamiltonov rival u borbi za titulu Sebastijan Fetel, ali i Serhio Peres, Roman Grožan, Esteban Okon i Karlos Sainc.

Trku u Japanu obeležilo je nekoliko incidenata između Ferstapena i vozača tima Ferari. Prilikom prve situacije on je izleteo sa staze, a kod druge je zatvroio trkačku liniju Kimiju Rajkonenu i tako dobio pet sekundi kazne. Kasnije je došlo i do kontakta sa bolidom Sebastijana Fetela, nakon čega nije više bilo šansi da Nemac prestigne Hamilstona.

Dobar vikend za tim Red Bul komletirao je Danijel Rikardo koji je sa 15. mesta stigao do četvrte pozicije, i tako zatvroio dobar vikend svog tima, a samo Kevin Magnusen, Niko Hulkenberg i Šarl Lekler nisu završili ovu trku. Na četiri trke do kraja šampionara prvi je Hamilton sa 331 bodom, a prate ga Fetel sa 264 i Botas sa 207 koji je treći.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter