1
Evrokupovi

ZVEZDAŠI ‘U RATU’ SA ‘EA GAMES’: FIFA 19 napravila veliki propust, šta je sa Zvezdom u Ligi šampiona i zašto Harts?

Objavljeno: 06.10.18 u 13:27

Najpopularnija fudbalska igrica nije pronašla zajednički jezik sa srpskim šampionom.

Jedini učesnik Lige šampiona koji se ne nalazi na poslednjem izdanju igrice FIFA jeste Crvena zvezda.

Kompanija ‘Elektronik arts’ odlučila je da ipak ne uključi Crvenu zvezdu u svoje poslednje izdanje, uprkos tome što se čak 700 klubova i reprezentacija nalazi u video igrici FIFA 19. Navodno pomenuta kompanija je bila u pregovorima sa crveno-belima i dogovor je bio blizu, ali do njega na kraju nije došlo.

Od 32 učesnika Lige šampiona, 31 će se nalazi u igrici, a u simuliranom takmičenju grupne faze elitnog takmičenja je mesto uz PSŽ, Liverpul i Napoli u C grupi dobio škotski Harts.

Većina timova Lige šampiona se pre svega nalazi u prvenstvima koje je uvrstila FIFA, ali postoji i kategorija klubova ‘ostatak sveta’ u kojim su timovi poput Dinama iz Zagreba, Sparte Prag, AEK-a, PAOK-a…

– Zvezda je poslednji put u EA FIFA video igrici bila 2010, ali sve do sada nismo igrali Ligu šampiona. Sporna je licenca koju bi morali da nam plate. Trebalo je da oni stupe u kontakt sa nama. Verovatno im naše tržište nije isplativo uprkos armiji navijača koji bi sigurno igrali. Jedan od razloga je sigurno i piraterija jer se takve igrice u Srbiji uglavno skidaju sa interneta – rekao je Goran Broćić, direktor marketinga Zvezde, za Informer.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter