0
Evropske lige

ZANIMLJIVA PRIČA: Jokan otkrio kako je umesto trenera Fulama lako mogao da postane recepcioner, da je poslušao majku

Objavljeno: 06.10.18 u 09:33

Gotovo svi uticajni ostrvski mediji danas su preneli razgovor koji je napravljen sa srpskim stručnjakom.

U jednom atipičnijem intervjuu, Slaviša Jokanović je govorio i o stvarima o kojima do sada nije.

Akcenat je naravno bio na Fulamu, poziciji na tabeli i pritisku nakon što je dosta novca potrošeno letos na pojačanja.

– Dobro došli u moderan fudbal. To je veliki izazov. Pitate me koliko je teško biti trener, oko pritiska i kako to utiče na ljude oko mene. Na kraju krajeva sve gledam s pozitivne strane. Imam odgovornost, ali nikada ne plačem nad mojom situacijom. Moram da shvatim da imam 12 novih igrača i da oni moraju da uče dok se bore za bodove. Ljudi me plaćaju za rezultate. I znam da moram da radim jako za to. Očekivali smo malo bolje igre. Moram da napravim tim u kom će svako svakog terati da bude bolje. A pritisak je na mojim leđima. Igračima on ne treba. Oni prate plan. To je kao kada pravite kafu. Morate sve da stavite u šolju u određenom redosledu, a potom govorio i o otkazu kao nečemu normalnom u trenerskom svetu.

– To je deo posla ako ste menadžer. Veliki treneri kažu da postoje dve vrste trenera – oni koji su dobili otkaz i oni koji će ga tek dobiti. Ne predstavljam sebi ništa što se događa oko sebe kao neku tragediju.

Srpski trener se okrenuo i nekim vedrijim temama, pa je prepričao kako je to izgledalo kada mu je majka savetovala da ode u recepcionare pred kraj igračke karijere.

– Moja mama je uvek zabrinuta oko mog posla. U redu, ako se sve završi, kaže ona, nemoj da brineš. Pre mnogo godina kada sam bio igrač, a mi nismo mogli da dobijemo meč ona mi je tada rekla: ‘Nemoj da brineš, govoriš mnogo jezika, možeš da radiš na recepciji u nekom hotelu’. Ona sada gleda svaku utakmicu. Premijer liga se gleda širom sveta. Kaže mi – ‘Komplikovano je’. A ja joj odgovorim ‘Naći ću rešenje. Nemoj da brineš’.

Za kraj, Jokanoviću je postavljeno pitanje o srpskom poreklu i najpoznatijem Srbinu trenutno, Novaku Đokoviću.

– Ponosan sam na to odakle dolazim, moram da budem ponosan na svoje roditelje, svoje prijatelje. Ja sam Srbin, rođen sam kao Srbin i umreću kao Srbin. Morate da budete ponosni na to odakle dolazite. Novak je najpoznatiji Srbin, ispisao je istoriju, njegova porodica je mnogo uložila u njega da bi bio uspešan. On je vratio mnogo i svojoj porodici i svojoj zemlji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter