0
Američki fudbal

NFL: Petsi konačno liče na sebe – Brejdi napravio još jedan korak ka zvanju ‘najvećeg ikada’

Objavljeno: 05.10.18 u 14:51

Pobeda Nju Ingland Pejtriotsa nad Indijanapolis Koltsima u meću pete nedelje NFL šampionata neće ostati upamćena samo po trećem trijumfu ovog tima u sezoni (38:24), već i po rekordu Toma Brejdija.


Legendarni kvoterbek odigrao je sjajnu utakmicu, bacio čak 341 jardu za tri tačdauna, od čega je treći, za Džoša Gordona, ujedno bio istorijski – Brejdi je postao treći kvoterbek u istoriji lige koji je prebacio broj od 500 tačdaun pasova u karijeri.

Više od njega imaju Bret Favr (508), te Pejton Mening (539). Kako je realno za očekivati da će Brejdi do kraja sezone (ostalo još 11 utakmica) baciti osam pasova za tačdaun, ukoliko ostane zdrav izvesno je da će „preskočiti“ legendu Grin Bej Pekersa, ali će mu biti potrebna najmanje još jedna sezona kako bi prišao „Šerifu“ dovoljno blizu da može da od Meninga preuzme ovaj rekord.

Što se same utakmice tiče, Petsi su praktično od samog početka nametnuli strašan ritam, vodili su 24:3, na kraju lako odbili juriš Koltsa predvođenih Enruom Lakom (364 jarde) i zabeležili pobedu.

(Youtube/NFL)

NFL, peta nedelja

Petriots – Kolts 38:24

Nedelja:
Bils – Tajtens
Bengals – Dolfins
Brauns – Rejvens
Lajons – Pekers
Čifs – Džeguars
DŽets – Bronkos
Stilers – Falkons
Panters – Džajants
Čardžers – Rejders
Igls – Vajkings
Najners – Kardinals
Sihoks – Rems
Teksans – Kaubojs

Utorak:
Sejnts – Redskins

„Baj“ nedelja:

Bers, Bakanirs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter