8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BURNA REAKCIJA: Partizan pronašao krivca za brojne sudijske greške – i traži hitnu smenu!

Objavljeno: 04.10.18 u 19:55

Nakon niza sudijskih grešaka protiv Partizana na startu Superlige, rukovodstvo crno-belih ‘prstom je uperilo’ u člana Sudijske komisije Dušan Mrakića.

To je u izjavi za ‘Telegraf’ izjavio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

– Za utakmicu protiv Voždovca delegiran je sudija Široki, koji je već imao priliku da dokazuje neprofesionalno i upitno ponašanje pri donošenju odluka na mečevima Partizana, posebno u prošloj sezoni, kada na našem stadionu, u meču sa Vojvodinom nije video čist jedanaesterac, što se kasnije odrazilo na šampionsku trku.

– Koren pravog pitanja koje stoji u pozadini brojnih nepočinstava, koja su rezultirala donošenjem sudijskih odluka na štetu našeg kluba, leži u jednom od članova Sudijske komisije FSS i njegovog delovanja. Reč je o Dušanu Mrakiću, koji je ponosni nastavljač crveno-bele vertikale, kada se bivše sudije brzinom svetlosti, nakon okončanja karijere, volšebno nađu u rukovodećim organima Crvene zvezde – izjavio je Vuletić.

Zatim je nastavio da nabraja imena koji su u ‘sukobu interesa’.

– Brojni su primeri: Konstantin Zečević – sudija, pa generalni sekretar; Branimir Babarogić – klupski igrač, sudija, član uprave; komesar za suđenje Goran Stanojević – sudija, pa sekretar stručnog štaba Crvene zvezde; Darko Stojanović – sudija, pa trener ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda. Dušan Mrakić je samo jedna glava ove mitske crveno-bele Gorgone, jedan od pipaka te umrežene Hidre, pa je on posle sudijske funkcije u dva mandata bio član Uprave Crvene zvezde i evo ga u drugom mandatu sada, kao član Sudijske komisije FSS.

FOTO:STARSPORT

– Ova sprega jednog “doktora” i više komesara manifestuje se kroz delegiranje sudija od strane Sudijske komisije na najvažnijim i najsenzitivnijim utakmicama Superlige Srbije. Kako drugačije objasniti da je bar pet bivših sudija našlo mesto u Upravnim organima Crvene zvezde, a neretko i funkcije u Sudijskoj komisiji FSS. Član 33, stav drugi, tačka 2 Zakona o sportu eksplicitno navodi da članovi uprave sportske organizacije, između ostalog, ne mogu biti lica koja su članovi Uprave i službena lica nadležnog sportskog saveza, odnosno službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja sportskom ligom. Mrakić je, kao predsednik FS Beograda, de facto i de iure lice koje je u belodanom sukobu interesa, budući da, kao službeno lice nadležnog sportskog saveza, ne može obavljati funkciju u upravi sportske organizacije – u Sudijskoj komisiji FSS, kao stalnom upravnom telu koje formira Izvršni odbor FSS. Reč je, dakle, o organu upravljanja u najširem smislu tumačenja Zakona o sportu. Ovo ukazuje da opskurni Mrakić istovremeno kontroliše i Savez koji organizuje ligaško takmičenje na teritoriji Beograda i delegiranje sudija, kao član Sudijske komisije, koja pripada Upravi FSS, jer je kao stalno telo imenuje njen izvršni odbor.

Zbog svega navedenog – Vuletić je najavio da će Partizan tražiti od Fudbalskog saveza da reaguje i smeni Dušana Mrakića.

– Partizan, u skladu sa drevnim načelima: Časno živeti, drugoga ne štetiti, svakog upodobiti pravdi, zahteva od nadležnih organa FSS da hitno reaguju i otklone ovaj nedvosmisleni i mračni sukob interesa Dušana Mrakića – zaključuje Vladimir Vuletić.

FOTO: STARSPORT
0
0

8 Komentara

  1. OVO JE NAJSLABIJA UPRAVA
    I STO PRE DA ODE ALI
    MRAKIC KOJI PATOLOSKI
    MRZI PARTIZAN GORI JE
    OD MANOJLOVSKOG
    POPEVA SIPKE SIROKOG
    VUJOVICA SANTRACA
    JOVANETIC GUGULOVIC MLADENOVIC ZECEVIC
    I PLEJADA GARAGANA KOJI
    SU TRIDESETAK DERBIJA
    RESILI U KORIST ZVEZDANE.
    DA SVE TE BABAROGE !!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Sve si u pravu. Njihove uprave godinama otimale
      Igrace samo da NE dogju
      u PARTIZAN REPCIC BLAGOJEVIC SUSIC. I. DR.
      DA sudije su druga prica.
      Morali su suditi u KORIST
      ZVEZDE. Avangarda je bio
      Kon. ZECEVIC. I DJAROVSKI
      je javno pricao. E to je ta
      SKRIVENA VELICINA ZVEZDE.

      0
      0
      Odgovori
  2. Vuleticu ako mislis dobro svom klubu bolje da se upitas zbog cega ti je ekipa na 9 utakmica dala samo devet golova i tom grmu lezi zec iscupali ste po bod od zvezde i radnickog pa se ponasate fa ste dobili real iz madrida iz aviona se vidi da samo zelite spasiti svoju straznjicu iza ostalo vas zaboli briga koji god sudija bude delegiran vi zvezdu jos dugo nevete moci pobijediti..

    0
    0
    Odgovori
  3. Gospodo,pogledajte se u ovi upoznajte da ste i sami krivi za losu selekciju igraca,za dovođenje koje kakvih talenata.. Hocu da kazem da ste vi jedini krivci,pogledajte se u ovi i kažite u javnosti da ste nesposobni…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter