0
Auto Moto

HAMILTON OTKRIO: Radimo sve zajedno, bilo je timskih naredbi u poslednjoj trci

Objavljeno: 04.10.18 u 17:51

Aktuelni svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da mu je ova sezona najbolja u karijeri.

Hamilton se bori za petu šampionsku titulu sa Sebastijanom Fetelom iz Ferarija. On je ove sezone ostvario osam pobeda, od kojih tri uzastopne, a poslednju prošle nedelje u trci za Veliku nagradu Rusije, posle koje je uvećao prednost u generalnom plasmanu na 50 bodova.

– Ovo je najbolja takmičarska godina u mojoj karijeri, rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Hamilton je ove sezone vozio gotovo bez greške, dok je Fetel u nekoliko navrata grešio na stazi, ali je i boksu Ferarija napravljeno nekoliko loših odluka.

Hamilton je rekao da ekipa nije očekivala da će biti toliko brza u Sočiju i ocenio da će u predstojećoj trci na stazi Suzuka u Japanu borba biti neizvesnija i da će vikend biti napet.

Aktuelni svetski prvak dodao je da neće menjati pristup i da će ostati pri „napadačkom stilu“ pre nego defanzivnom, u poslednjih pet trka pre kraja šampionata.

– Nikada ne menjam pristup. Razvijao se i napredovao tokom godina, ali nikada nisam morao da ga menjam. Znamo da jedna greška ili jedna nezavršena trka mogu mnogo da utiču, pa želimo da napravimo što veću prednost. Briga o tome da ne pobedimo je verovatno manja nego na početku sezone, ali fokus je ostao isti, rekao je Hamilton.

On je ponovio da su mu osećanja pomešana, nakon što je u Sočiju od njegovog klupskog kolege Valterija Botasa iz ekipe traženo da mu prepusti poziciju.

Prošle nedelje na pobedničkom postolju činilo se da Hamilton nudi pehar pobednika Botasu.

– Bilo je izuzetno neprijatno na podijumu, nisam znao šta da radim. Nisam želeo da budem gore, nisam mislio da je ispravno da stojim na prvom mestu, rekao je Hamilton.

U prošlosti po izdavanju timskih naredbi poznat je bio Ferari, ali je italijanska ekipa to prekinula kada su u pitanju Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen.

– Timske naredbe smo imali smo u toj poslednjoj trci. U drugim trkama radili smo sve zajedno, kao tim. U nekim trkama kada Valteri nije bio medju prvih pet, a poredak je bio Ferari, ja, pa iza mene drugi Ferari, i Ferariji su radili zajedno, što znači da kada su zaustavili jedno vozilo, onda sam i ja morao da se zaustavim. Radili su kao tim u odredjenim delovima godine. Ali, u ključnim trenucima, kao što je bila trka u Monci, nisu. Da li je to iznenadjenje? Jeste, pošto su timske naredbe radili u prošlosti i zašto bi to menjali… To nije moj problem, rekao je Hamilton.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter