0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

TUŽAN DAN U VETERNIKU: Održana komemoracija povodom smrti Luke Maleševa

Objavljeno: 01.10.18 u 12:22

Komemoracija povodom smrti bivšeg fudbalera Vojvodine Luke Maleševa održana je danas u media centru FC “Vujadin Boškov” u Veterniku.

Fudbalski klub Vojvodina danas je organizovao komemoraciju povodom smrti svog bivšeg fudbalera Luke Maleševa, koji je, posle duže bolesti, preminuo pre četiri dana u Novom Sadu.

U prisustvu porodice, rodbine, prijatelja, nekadašnjih saigrača, ali i klupskih čelnika i predstavnika medija, preminulom je najpre odata počast minutom ćutanja, nakon čega je predsednik FK Vojvodina Dušan Vlaović istakao da će Luka Malešev zauvek ostati upamćen kao deo “zlatne generacije” iz pedesetih godina prošlog veka.

– Danas se opraštamo od još jednog večitog mladića, koji je ostavio neizbrisiv trag u našem klubu i koji je pripadao tzv. “zlatnoj generaciji” Vojvodine, koja sigurno nije zabadava tako nazvana. S obzirom na to da sam decenijama prisutan u ili pored kluba, imao sam izuzetnu privilegiju da upoznam sve velikane koji su branili boje našeg kluba u većem delu njegove istorije, a među njima je, naravno, bio i Luka Malešev. Govorim u prošlom vremenu, jer nažalost, većina njih više nije sa nama. Sada im se pridružio i naš Luka, čije će ime sigurno zlatnim slovima ostati upisano u analima kluba, odnosno njegovoj istoriji dugoj preko 100 godina, rekao je Vlaović.

U ime Sekcije veterana FK Vojvodina, od preminulog se oprostio predsednik sekcije Vasa Pušibrk, koji je podsetio na vreme koje je Luka Malešev proveo u fudbalskom klubu Vojvodina.

– Naš Luka je u Vojvodinu došao sa 15 godina, kada se preselio u Novi Sad i krenuo u srednju školu. U ono vreme, bio je običaj da se, pred utakmice prvih timova, na punom stadionu odigra meč između omladinskih ekipa ta dva kluba, pa je tako i Luka praktično odmah debitovao za omladince i to na utakmici protiv Crvene zvezde, kada je postigao i svoj prvi gol za novosadske crveno-bele i to je događaj koji mu je, kako nam je kasnije pričao, ostao posebno urezan u sećanju. Za prvi tim Vojvodine je debitovao 1956. godine na utakmici protiv subotičkog Spartaka, kada je imao samo 17 godina i tada je, prema sopstvenim rečima, čuvao čuvenog Tihomira Batu Ognjanova, istakao je Pušibrk.

U narednih pet godina, Luka Malešev je odigrao ukupno 57 zvaničnih utakmica za Vojvodinu, a nakon završetka igračke karijere, u Voši je krajem osamdesetih i početkom devedestih godina radio kao trener u mlađim kategorijama kluba.

Sahrana Luke Maleševa održaće se danas u 13:30 časova na Novom groblju u Novom Sadu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter