0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ŠOK ZA KLUB: Do pre par godina ‘leteo’ za Partizan, a sada se naprasno penzionisao!

Objavljeno: 01.10.18 u 12:50

Te 2016. godine dvoumio se Amerikanac između dolaska u Partizan ili znatno bolje ponude koja je stigla iz Južne Koreje.

Odlučio se za crno-beli dres, a dve godine kasnije u Južnoj Koreji karijeru je završio Frenk Robinson.

Američki krilni igrač rešio je da se penzioniše nakon deset godina profesionalne karijere. Robinson je prvi profesionalni angažman imao u ljubljanskoj Olimpiji nakon drafta na kojem nije bio izabran. Igrao je za nekoliko poznatih evropskih timova među kojima su Ludvigzburg, Makabi Haifa i Budiveljnik, da bi iz Istanbula došao u Partizan pre dve godine.

Odigrao je sezonu za crno-bele i ostao upamćen kod navijača Partizana koji su znali da cene njegov trud, ali i da kritikuju one lošije partije koje je takođe imao.

– Danas sam i zvanično odlučio da se povučem iz profesionalnog igranja košarke. Odluku sam donosio u periodu od dva do tri meseca, ali konačno mogu potpuno opušteno da kažem da sam odradio sve što sam zacrtao sebi u karijeri i da sam odigrao svoju poslednju utakmicu, napisao je na Tviteru Robinson.

Frenk Robinson je ovog leta napunio 34 godine, a u karijeri je nosio dresove čak 16 različitih ekipa. Poslednji u nizu bio je Čangvon Sejkrs iz Južne Koreje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter