0
Odbojka

FOTO: www.fivb.org

SELEKTOR I SRPSKE ODBOJKAŠICE: Sada je sve mnogo lakše

Objavljeno: 01.10.18 u 19:18

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da je reprezentaciji mnogo lakše posle današnje ubedljive pobede nad Brazilom i pohvalio je svoju ekipu.

– Puno nam znači, sada je mnogo lakši put da se kvalifikujemo u prvih šest ekipa, a i za samopouzdanje, može mnogo lakše da se igra nastavak. Igramo sve bolje, to je važno, devojke su zdrave, spremne, orne i motivisane. Za sada sve izgleda kako treba, nadam se da ćemo u sledećim utakmicama igrati i bolje – rekao je Terzić posle utakmice u Japanu.

Ženska reprezentacija Srbije je bila bolja od Brazila sa 3:0 i tako ostvarila i treću maksimalnu pobedu na Svetskom prvenstvu.

– Možemo da budemo zadovoljni kada ovakvog protivnika dobijemo u tri seta i to, mogu da kažem, relativno lako. Bar rezultat tako pokazuje, ali na utakmici nije bilo tako. Bilo je mnogo tenzije i nervoze. Servis nismo odradili kako treba. Veliki broj grešaka nije strašan, već to što greške nisu bile uslovljene rizikom, nego nervozom. Sve smo nadomestili izvanrednim napadom i prijemom servisa – kazao je Terzić.

Kapiten ekipe Maja Ognjenović je rekla da je ovo bila najvažnija utakmica u grupi.

– Naša igra je bila na visokom nivou već na početku takmičenja i to nas raduje. Sve je funkcionisalo kako treba, one nisu imale odgovor. Treba da budemo zadovoljne sa onim što smo pokazale i sada možemo spokojnije da privedemo ovu grupu kraju – rekla je Maja Ognjenović.

Najefikasnija u pobedi Tijana Bošković čestitala je svojim saigračicama i stručnom štabu.

– Znali smo da je Brazil najjači protivnik u grupi, ali je za nas svaka utakmica podjednako važna i trudimo se da svaku igramo maksimalno. Okrećemo se novim izazovima, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu – rekla je Tijana Bošković.

Brankica Mihajlović je kazala da očekuje prvo mesto sa svih šest pobeda u prvoj fazi šampionata.

– Sjajna partija. Protiv Brazila odavno nismo igrale ovako dobro. Treba s druge strane da budemo pažljive ako se opet sretnemo. Ovo je bila prava utakmica, uživanje. Slede nam dve lakše utakmice i trebalo bi da završimo kao prve u ovoj grupi – kazala je ona.

Milena Rašić je navela da će ekipi prijati dan odmora.

– Odlična je stvar što smo igrale na ovako visokom nivou protiv ekipe kao što je Brazil. Jeste da one nisu baš u formi, ali raduje me naš nivo igre, od početka do kraja na istom nivou. Nakon tri pobede sa po 3:0, mnogo će nam prijati slobodan dan – rekla je Rašićeva.

Sledi dan pauze, a srpske odbojkašice će sledeću utakmicu igrati u sredu od 9:10h protiv Kazahstana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter