0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Petrol Olimpija / Ales Fevzer

HS INTERVJU – NIKOLA REBIĆ: Dugo sam birao i mislim da nisam pogrešio, možda jednom ponovo u Zvezdi

Objavljeno: 30.09.18 u 14:52

Pred samo podizanje zavese na novu sezonu ABA lige iz Bara je stigla vest da ovaj klub ima novog beka.

Novi irac šampiona Crne Gore postao je dvadesettrogodišnji srpski košarkaš Nikola Rebić.

Ovaj momak prve korake načinio je u Košarkaškom klubu Cerak, a nedugo zatom prešao je u redove FMP-a, gde je ‘kupio kartu’ za odlazak na Mali Kalemegdan. Nikola je za nepune četiri godine u dresu Crvene zvezde uspeo da osvoji šest trofeja, igra Evroligu, ali pored svega toga priliku za veću minutažu potražio je u redovima Mege. I nije pogrešio, jer je dobrom igrom u dresu tima iz Sremske Mitrovice skrenuo pažnju na sebe i dobio ponudu Bilbaa koju je prihvatio. Na kraju odlučio je da se i tamo ne zadrži dugo pa je pored nekoliko ponuda rešio da se ponovo vrati na Jadran, a u razgovoru za naš portal govorio je o brojnim temama.

 Šta je presudilo da potpišeš za Mornar, zbog čega se toliko čekalo i da li je bilo drugih ponuda?

– Dugo sam čekao novi klub. Bilo je par opcija koje nisu uspele da se realizuju i nakon toga pred sam početak sezone dogovorio sam se sa Mornarom. Ekipa sa visokim ambicijama, koja igra Evrokup ove sezone i gde smatram da ću imati prostora da igram i napredujem.

 Nakon Crvene zvezde imao si dobru epizodu u Megi, misliš li da ce sada slicna situacija biti u Baru?

– Da, mislim da sam u Megi imao dobru sezonu, žao mi je što smo izgubili nekoliko utakmica na jednu loptu i maltene sami sebe isključili iz borbe za prve četiri ekipe, ali svakao jedno odlično iskustvo nosim iz Mege. U Baru je malo drugačija situacija, ali mislim da cu se radom i zalaganje izboriti za svoje minute.

 
 
 
View this post on Instagram

I Nikola Rebić uslikan ispred šampionskog postera po dolasku u Bar! Više na www.kkmornar.bar

A post shared by KK MORNAR BAR (@kkmornarbar) on

 Da li poznaješ od ranije nekoga iz tima i da li se navikao na novu sredinu?

– Nikog nisam poznavao od igrača, mogu da kažem samo Drenovca delimično, a ostale momke samo sa parketa. Navikavam se, trebaće malo vremena, ali uz strpljenje i rad mislim da će doći sve na svoje mesto.

 Kako vidiš druge rivale iz ABA lige?

– ABA liga je ove sezone dosta jaka, ne bih da navodim pojedinačno nijednu ekipu, ali Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita se izdvajaju, a ostale ekipe su prilično ujednačene.

 Pred vašom ekipom ove godine su dva prilično jaka takmičenja, smatraš li da klub ‘ima snage’ za tako nešto?

– Sigurno je da će biti naporno i iscrpljujuće, primarna je ABA liga, ali ćemo dati sve od sebe da ostvarimi što bolje rezultate i u Evrokupu.

 Kako ti se cini rad sa trenerom Pavićevićem?

– Tek sam sedam dana ovde, još se upoznajemo, trener je koji voli igru u tranziciji i pre svega brzu košarku, a generalno ceni bekove. Mislim da ćemo imati dobru saradnju.

FOTO: STARSPORT

 Četiri tima iskristalisala su se kao favoriti, može li Mornar da nekome od njih pomuti račune?

– Tražićemo svoju šansu, Mornar je prošle sezone pokazao da do četvrte pozicije može svako da dođe.

 Da li bi voleo da jednog dana ponovo obučeš dres Crvene zvezde?

– Voleo bih da igram u još jednom mandatu za crveno-bele, ali ovog puta kao dosta zreliji i iskusniji igrac, zaključio je Rebić razgovor za HotSport.

Novi član Barana već je debitovao u petak za ekipu Mihajla Pavićevića u porazu od Olimpije, gde je za 20 minuta na parketu upisao osam poena, pet asistencija i jednu ukradenu loptu. Naredni meč ekipa Mornara igra u nedelju, na gostovanju u Novom Mestu protiv Krke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter