2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TOMIĆEVA KONFERENCIJA ZA PREPRIČAVANJE: Zvezdin strateg se posle pobede – izvinio publici!

Objavljeno: 28.09.18 u 22:24

Milan Tomić, trener košarkaša Crvene zvezde, nije krio nezadovoljstvo iako je njegov tim slavio protiv Cibone rezultatom 78:68 i tako pobedom otvorio sezonu u ABA ligi.

 

Podsećamo, Tomićev tim je slavio, a on je konferenciju za medije nakon meča otvorio – izvinjavajući se:

– Želeo bih da se pre svega izvinim publici. Četiri hiljade ljudi je došlo da gleda, a mene je bilo sramota naše igre. Rekao sam igračima, kako igrate – toliko će biti publike. Ovo je bila jedna od najružnijih utakmica koje sam gledao do sada. Nije problem ni da smo izgubili od Cibone, nama je problem bio i Superkup. Odjednom, Zvezda je postala super tim bez da smo igrali košarku. Mada, bolje što se ovo dogodilo sad nego u martu ili aprilu. Mi moramo još da gradimo tim, da učimo, i nikada ne bi trebalo da budemo zadovoljni, ni sa jednom pobedom, jer ako se opustimo samo na dva dana biće problema, rekao je trener Zvezde.

FOTO: STARSPORT

Upitan da otkrije čime je nezadovoljan, prosto je rekao – Svim.

Da li je razlog za nešto lošiju igru pre svega u odbrani potcenjivanje rivala bilo je pitanje, a Tomić je rekao:

– Mnogo teže je kontrolisati tim kad vodiš nego kad gubiš. Bilo je teško kontrolisati ih i posle Laktaša. Ja sam pričaoo da za nas ne sme da bude lakih mečeva. Pobeda je pobeda, Cibonu nismo potcenili, ali nismo igrali kako smo želeli. Problem je u koncentraciji, na primer odigramo dobru odbranu pa nam ispadne lopta. Sa druge strane, čestitam mojim igračima jer i kad se ne igra dobro, a pobedi se, stvara se karakter. 

FOTO: STARSPORT

Na kraju, dosledan tonu čitave konferencije, Tomić je na pitanje čime je zadovoljan dao kratak,  ali odgovor koji pokazuje da Zvezda ive sezone na klupi neće imati čoveka koji se zadovoljava prosekom:

– Ni sa čim, zaključio je Tomić.

Iz dvorane „Aleksandar Nikolić“ – Nemanja Lazić

0
0

2 Komentara

  1. Tomić je loš trener i iritira igrače, ne uspeva da ih motiviše i inspiriše. Stalno ih secka i kažnjava. Ponaša se sa njima kao sa klincima a ozbiljno ih je uvredio i ponizio kada je promenio celu petorku. Tako se ne vodi ozbiljan tim. Lakrdijaš od trenera. Čović je opet napravio promašaj sa trenerom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter