0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

OKUKA PRED SPARTAK: Želimo da pobedimo u vojvođanskom derbiju

Objavljeno: 28.09.18 u 13:56

Šef stručnog štaba Vojvodine Dragomir Okuka izjavio je da će njegova ekipa ići na pobedu protiv Spartaka, u predstojećem 58. vojvođanskom derbiju.

Posle pobede nad Voždovcem u prvenstvu, a potom i plasmana u osminu finala Kupa Srbije, pred fudbalerima Vojvodine već u nedelju nalazi se novi izazov.

Na stadionu ‘Milan Sredanović’ u Kuli, u okviru 10. kola Super lige Srbije, očekuje ih 58. vojvođanski derbi, u kojem će im formalni domaćin biti ekipa Spartaka iz Subotice.

Posle dve uzastopne pobede, raspoloženje u Vošinom taboru pred ovu utakmicu je znatno bolje nego ranije, a naravno, svi među crveno-belima se nadaju da će ono biti još bolje nakon derbija, u kojem će, prema rečima šefa stručnog štaba Vojvodine Dragomira Okuke, ‘stara dama’ pokušati da ostvari i treći vezani trijumf.

– Stereotip da nas čeka teška utakmica za nas nije stereotip, već realnost, jer za ovu Vojvodinu, u ovom momentu, nema lakih mečeva. Spartak je trenutno u krizi, ali to je ekipa koja vredi daleko više od tih sedam bodova i pretposlednjeg mesta, te je samo pitanje vremena kada će ponovo početi da pravi dobre rezultate. Što se nas tiče, od svih 11 igrača koji budu istrčali na teren, očekujem maksimalan angažman. Iza sebe imamo dve pobede bez primljenog gola, koje su ostvarene dosta teško, ali su ipak pobede i one vraćaju samopouzdanje igračima. Nadam se da ćemo, uz zalaganje, borbenost i evidentnu disciplinu u igri, ovoga puta pokazati i nešto više, te da ćemo napraviti dobar rezultat. Vojvodina uvek igra na pobedu, pa će tako biti i protiv Spartaka, a videćemo koliko će nam protivnik to dozvoliti, rekao je on.

Okuka poštuje sutrašnmjeg rivala, ali mu problem predstavljaju kadrovski problemi.

– Njih maksimalno respektujemo, jer to je ekipa koja je izbacila Spartu i igrala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali istovremeno verujemo u sebe i u to da možemo do pobede. Svi povređeni igrači su nam i dalje van stroja, osim Ezea, koji će biti sa nama i konkurisati za tim. Fofana i Đorđević su se priključili treninzima, ali mislim da još uvek nisu dovoljno spremni, izjavio je Okuka.

Meč između Spartaka i Vojvodine igra se u nedelju od 15 časova na stadionu ‘Milan Sredanović’ u Kuli, a fudbalski klub Vojvodina je za sve svoje navijače koji su vlasnici sezonskih ulaznica obezbedio besplatan prevoz na ovu utakmicu, a više o tome možete saznati na sajtu kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter