Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da niko u ekipi ne shvata olako prednost od 40 bodova koliko ima Luis Hamilton u odnosu na vozača Ferarija Sebastijana Fetela, uoči trke u šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Rusije.

Hamilton je pobedio tri puta u poslednje četiri trke i ima 40 bodova prednosti nad Fetelom, šest trka pre kraja.


– Bolje je kada imaš prednost, ali ima još bodova u opticaju. U našoj ekipi nema naivnog optimizma oko te situacije, rekao je Volf, preneli su britanski mediji.

Volf je dodao da su u Mercedesu uzbudjeni zbog borbe koja će uslediti u narednih šest trka, ali da su svi koncentrisani na svaki naredni zadatak, u pokušajima da se vozilo unaoredi u svakom aspektu, pošto će u svakoj trci obojica vozača ići na pobedu.

On je rekao da nije od velikog značaja to što je Mercedes pobedjivao u sve četiri trke koje su održane na stazi u Sočiju.

– U Sočiju imamo dobre rezultate, ali znamo da će Ferari i Red Bul dati sve što mogu da prekinu naš pobednički niz, pa moramo da se borimo jače nego do sada da osvojimo što više bodova, rekao je Volf.

Trka za Veliku nagradu Rusije vozi se u nedelju od 13.10.

Volf je, takodje, podržao i drugog vozača Mercedesa Valterija Botasa, koji je izgubio šanse da se bori za titulu. On je prošle godine ostvario prvu pobedu u Formuli 1 upravo u Sočiju.

– Za svakog vozača je teško da prihvati da više nije u trci za titulu, za onim o čemu je sanjao i za šta je naporno radio. Ali, Valteri je pokazao da ima brzinu, talenat i radnu etiku da pobedjuje u Mercedesu. On je oduvek bio timski igrač i to je jedna od njegovih najvećih karakteristika, naveo je Volf.

Volf je ocenio da je Botas mogao da pobedi u nekoliko trka u ovogodišnjem šampionatu, ali da nije imao sreće.

– Sreća, međutim, nije jednosmerna ulica i znam da Valteri ima sve što je potrebno da pobedjuje. On mora da nastavi sa napornim radom, da napreduje i da veruje da će se sreća preokrenuti, dodao je Volf.