0
Auto Moto

FOTO: HOTSPORT

DUŠAN BORKOVIĆ: Sve je urađeno samo da Srbin ne bude šampion! (VIDEO)

Objavljeno: 25.09.18 u 19:24

Dušan Borković je po povratku u Beograd ispričao šta se desilo na stazi u Monci gde je udario jednog od članova tima Mikela Askone.

Bila je jedna od ključnih trka za Dušana Borkovića u TRC šampionatu, dobro je vozio, kontrolisao situaciju, dok ga na nesportski način nisu izbacili iz trke. Naime, Lesens je našeg šampiona isekao u jednoj krivini usled čega je na automobilu Borkovića pukla guma i za njega je to bio kraj.

– Klasična nameštaljka, ne znam da li je neko rekao ili platio Bendžaminu Lesensu da me izgura sa stauze, sve je prljava igra Španaca. To su mi posle svega rekli i italijanski vozači. Jesam, priznajem, udario sam onog navijača, nije trebalo da „padnem“ na njihove provokacije, ali ubeđern sam da bi svaki muškarac, svaki Srbin na mom mestu uradio istop. Ja sam bio tamo sa dve žene, uključujući trudnu suprugu. Siguran sam da je sve ovo urađeno samo da Srbin ne bude šampion – izjavio je Borković na konferenciji za medije u Beogradu.

– Tamo je bilo mnogo njegovih ljudi iz tima. Jesam mu rekao neke ružne reči, priznajem. Nisam mogao da verujem da je došao da vozi trku i da izbaci čoveka koji je bio prvi u generalnom plasmanu. Srušio mi je san, bukvalno. U povratku, naleteo sam na njegove navijače, nisam se obazirao na njihova dobacivanja, ali sam bio ljut. Bukvalno sa suzama u očima, jer nisam verovao da sam na ovakav način izgubio titulu“.

Kako je istakao, u tom trenutku je čuo kako ga Askona doziva.

– Prišao sam mu i čestitao rečima da je uradio pravu stvar. Ipak, on je nastavio da provocira – Kakav dobar posao, zašto me udaraš? Psovao mi je majku, nazivao me pogrdnim imenima. Prišao sam do njega i pitao ga koji je njegov problem. Odgurnuo me je, a osetio sam i da me je neko rancem zakačio po leđima. Udario sam jednog od njih, neću da lažem – istakao je Borković koji je sada gotovo izgubio šanse za titulu pred trku u Barseloni.

– Ako ništa, daću sve od sebe da pobedim i pokažem im da sam najbolji – poručio je Borković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter