2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DIREKTORI VEČITIH SU ZA ‘VAR’ – TERZIĆ: Cenim Stojkovića, ali… VAZURA: Mrkela je jedini video loptu u golu

Objavljeno: 25.09.18 u 22:07

Direktori beogradskih ‘večitih rivala’ gostujući u emisiji ‘Oko’ na Radio televiziji Srbije govorili su o brojnim temama.

Večiti derbi koji je u nedelju odigran na stadionu Partizana podigao je dosta prašine, a strasti se i par dana kasnije ne smiruju.

Pričom o spornom golu započet je razgovor sa obojicom.

– Realna sportska javnost se složila da je gol bio regularan i da je lopta prešla liniju. Zato ne znam zbog čega se i dalje priča o tome, rekao je Terzić.

– Naravno da Sudijska komisija neće da ide protiv svog sudije nego će da kažu da je gol regularan, iako sam pričao sa ljudima iz te Komisije i oni isto nisu sigurni, kao niko u Srbiji. Zato Sudijska komisija mora da kažnjava i edukuje sudije, a to je uloga Fudbalskog saveza Srbije, rekao je Vazura.

FOTO: STARSPORT

Potom je direktor crveno-belih govorio o Vladimiru Stojkoviću, a Vazura o reakciji Mitra Mrkele.

– Lično cenim golmana Stojkovića. Mislim da je izvanredan golman… S obzirom na to da nosi dres reprezentacije Srbije, mora da bude svestan težine izgovorenih reči. On ne predstavlja samo Partizan, već i igrača nacionalnog tima. Takve reči koje je izgovorio, mislim da nije rekao nijedan drugi srpski sportista. Ovo napominjem zato što sam ubeđen da je on imao predigru i uvertiru. Ta indoktrinacija traje već duži period od strane čelnika Partizana i njihove televizije, Parizanovog vesnika, gde oni podgrevaju navijačke strasti i to je sve uticalo na golmana Stojkovića i zato je on reagovao kako je reagovao, da stvarno misli da su on i Partizan žrtve, kazao je Terzić.

– Što se tiče gospodina sportskog direktora Crvene zvezde, mislim da je jedino on video da je lopta pola metra u golu. Mislim da on nije dao tu izjavu, već ju je samo izgovorio. Cenim njegov rad, on je jako dobar sportski radnik, ali je jako neprimerena i nekulturna izjava koju je dao, ali to govori o njima i o onome koji mu je rekao da to kaže, rekao je Vazura.

FOTO: STARSPORT

Strane sudije, kao i VAR tehnologija bile su naredna tema.

– Mislim da srpske sudije nisu uopšte problem, imamo kvalitetne i mlade sudije. Veći je problem što im se ne dozvoljava da sude kako znaju. Imam mnogo pritisaka i uticaja raznih moćnika, to treba da nas brine. Svi u Crvenoj zvezdi smo za uvođenje VAR tehnologije, treba da pratimo evropske trendove, UEFA i FIFA. To je spinovanje javnosti koje plasira Partizan, da oni jesu za, a mi nismo. Ne pitamo se ni oni ni mi, to treba da bude odluka FSS, kazao je direktor Crvene zvezde.

– Nisam za dolazak stranih sudija. Partizan je još početkom prošle sezone tražio uvođenje VAR tehnologije, ali nisu svi klubovi prihvatili. Tražili smo to i ove sezone… Ukoliko je to skupo, onda možemo da uvedemo bar gol-tehnologiju koja je jeftinija, ali odluka je na FSS i drugim klubovima da to prihvate, rekao je Vazura.

FOTO: STARSPORT

Na kraju razgovora oba čelnika složila su se da odnosi klubova nisu na najboljem nivou, snimak čitave emisije možete pogledati na OVOM linku, a razgovor dva čelnika počinje sredinom 15. minuta.

0
0

2 Komentara

  1. Pa normalno da nisi za strane sudije jer bi na svakom derbiju dobijali najmanje po jedan crveni karton a o ostalom i da ne pricam

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter