0
Domaći fudbal

VALIJENTE: U teoriji Zvezda je bila jača, ali smo mi bolji, sudija nije mogao da vidi dal je bio gol

Objavljeno: 24.09.18 u 21:11

Nekadašnji pitomac čuvene ‘La Masije’ prvi je fudbaler iz Španije koji je igrao ‘večiti derbi’.

Igrač na čijem dovođenju je insistirao lično bivši trener crno-belih Miroslav Đukić odlično se uklopio u sastav kluba iz Humske.

Valijente je medijima u domovini preneo utiske o večitom derbiju.

– Živite pod velikim pritiskom. Ljudi vas pripremaju čitave nedelje i kažu vam da je to najvažnija utakmica sezone. Za njih je to kao osvajanje titule. Dva stadiona su udaljena 900 metara, što utakmicu čini još posebnijom. Takođe, prati se i šta protivnik radi, to što su oni u Ligi šampiona dodatno pojačava pritisak. U teoriji je Zvezda superiornija od nas, ali mi smo bili bolji i zaslužili smo pobedu, rekao je štoper za portal ‘Migrantes del Balon’, koji prati španske igrače koji igraju van domovine.

Naravno, kao i naše, tako i medije u Španiji zanima šta se desilo prilikom pogotka Ričmonda Boaćija.

– Ja iz mog ugla nisam mogao najbolje da procenim, ni na televizijskom snimku nije jasno. Takođe, sumnjam i da je sudija mogao najbolje da proceni, jer je nemoguće da je mogao da vidi jasno iz svog položaja pošto ga je golman pokrivao, rekao je on.

Štoper će ući u legendu domaćeg fudbala.

– Biti prvi Španac u večitom derbiju je nešto šokantno, zauzimate svoje mesto u istoriji, kazao je on.

FOTO: STARSPORT

Valijente naglašava da borba za trofej prvaka države tek predstoji.

– Titula je cilj, ali se ovde stalno govori o mogućnosti osvajanja duple krune. Postoji velika razlika između dva velika kluba i ostalih timova u ligi, tako da ćemo raditi na tome da prestignemo Crvenu zvezdu.

Iako je došao po ličnoj želji boivšeg trenera, rad sa Zoranom Mirkovićem mu itekako godi.

– Veoma dobro sam se prilagodio novom treneru, nemam nikakvih zamerki. Ovo mi je četvrta sezona u inostranstvu i sve mi je bilo lakše. Igrao sam svaki minut, saigrači me podržavaju i poštuju, zaključio je Valijente.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter