0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga / Igokea / Nenad Vuruna

SUPERKUP ABA LIGE: Gagić nosio Partizan do prve pobede i polufinala

Objavljeno: 20.09.18 u 19:52

Košarkaši Partizana prvi su polufinalisti ovogodišnjeg, drugog po redu izdanja Superkupa ABA lige.

Prva utakmica ovogodišnjeg Superkupa u Laktašima okončana je rezultatom 91:77 (22:18, 25:26, 20:19, 24:14).

Ako se po jutru dan poznaje ovo će biti jedna veoma interesantna sezona regionalnog košarkaškog takmičenja. Veoma zanimljiva premijera ovogodišnjeg Superkupa otvorena je efikasnom igrom oba tima, a u toku prva dva minuta bilo je 7:5 za ekipu iz Beograda. Crno-beli potom prave seriju poena i stižu do 14:9, a priključak Baranima donosi Kerington koji je trojke šutirao tri od tri i tako smanjio prednost na pola koša. Na maksimalnih ‘plus sedam’ Partizana vodi centar Đorđe Gagić tada je bilo 22:15, ali je Kerington ubacio petu trojku iz pet šuteva i ponovo smanjio prednost.

 
 
 
View this post on Instagram

Meet @jock_landale1, a new player of @PartizanBC 💪💪💪 #ABASuperCup

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

U drugoj četvrtini mastralnim zakucavanjem Lendejla i poenima Radeta Zagorca Partizan povećava prednost, a Vanja Marinković donosi ponovo sedam poena razlike. Mini serijom crno-beli dolaze do maksimalnih osam poena razlike pogotkom Gavrilovića u poslednjoj sekundi napada, a na odmor se otišlo rezultatom 47:44.

Kao da je pauza prijala šampionima Crne Gore, pa su tako nakon odmora prišli na minus jedan i imali inicijativu da preokrenu rezultat. Željeno vođstvo nakon ‘alej upa’ donosi Uroš Luković na asistenciju Nemanje Vranješa. Đorđe Gagić bio je nazaustavljiv za svoje čuvare večeras, a nakon njegovog lepog koša, trojke su postigli Zagorac, pa Vranješ na drugoj strani. Partizan je u jednom trenutku imao plus šest, ali se na pauzu otišlo sa četiri poena razlike.

FOTO: ABA liga / Igokea / Nenad Vuruna

Poslednju četvrtinu otvorio je Aleksej Nikolić sa pet vezanih poena. Ekipa trenera Mihajla Pavićevića bila je loša u završnicama napada, a crno-beli uspevaju to da kazne poenima  Radeta Zagorca i Gagića i prave seriju od 14:0, ali do kraja uspeo je i Mornar da napravi mini seriju, ali je tajm-autima to ‘presekao’ Nenad Čanak, a Partizan na kraju slavio sa 14 poena razlike.

PARTIZAN: Pejdž 7 (8as, 4izg), Trifunović, Aranitović 2 (3as, 4ukr), Marinković 16, Gegić 5, Pecarski 2, Gavrilović 5, Zagorac 9 (6sk, 6as, 4ukr), Lendejl 15 (4izg), Gagić 23 (6sk), Nikolić 7 (4sk, 4as).

MORNAR: Pavićević, Drenovac 6 (4sk, 3as, 3izg), Mijović, Vranješ 11 (6as, 5izg), Mornar 10 (6sk, 2as, 2blk), Mugoša, Kerington 20 (trojke 4/6, 3sk, 5as, 7izg), Kenig 8, Pavić, Luković 12 (9sk, 2blk), Šepard 10, Vujošević.

 
 
 
View this post on Instagram

Well, check out that dribbling made by @deencarrington 👏👏👏 #ABASuperCup @kkmornarbar

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

Partizan u polufinalu čeka boljeg iz duela između Budućnosti i Igokee.

 

SUPERKUP ABA LIGE – ČETVRTFINALE

Četvrtak:

Mornar – Partizan 77:91

20.30 Budućnost – Igokea

Petak:

18.00 Cedevita – Zadar
20.30 Crvena zvezda – Olimpija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter