0
Atletika

FOTO: AS Srbije

SKANDALOZNI ČIN DOBIO EPILOG: Najsramotniji potez u istoriji domaćeg sporta konačno okončan!

Objavljeno: 20.09.18 u 17:32

Posle nešto manje od mesec dana od kako je javnost saznala za skandal koji se dogodio na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, Upravni odbor Atletskog kluba Srem, organizatora ovog mitinga, doneo je odluku povodom spornog slučaja.

Naime, na tom mitingu održanom 27. avgusta Vedran Samac je koplje, prema prvim informacijama, bacio 85,60 metara, više od dva metra dalje od rekorda koji je 1987. godine sa rezultatom 83,34 postavio Sead Krdžalić.

Dan kasnije objavljen je video snimak na kom sudija zadužen za merenje Zoran Kresojević koplje pomera unapred sa mesta na koje je palo. Nakon istrage, on je pre dve nedelje kažnjen zabranom obavljanja službene dužnosti u Atletskom savezu u trajanju od dve godine. 

Pored njega kažnjen je i glavni arbitar Dragan Sekulić šestomesečnom suspenzijom.

A danas je, kao što smo i napisali, UO AK Srem doneo odluku po kojoj je rezultat koji je Vedran Samac postavio poništen, pa je rekord od pre tri decenije i jedne godine još uvek na snazi.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter