0
Odbojka

FOTO: FIVB

SP U ODBOJCI: Pala je i Rusija, velika pobeda Srbije pred ulazak u drugu rundu!

Objavljeno: 18.09.18 u 23:04

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju rezultatom 3:2 (25:21, 24:26, 25:16, 22:25, 15:12) u poslednjem kolu prve runde Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

Bila je ovo borba za drugo mesto u grupi C koja, uslovno, garantuje lakši nastavak takmičenja i veću šansu za plasman u borbu za medalju kroz drugi krug Svetskog prvenstva.

Izabranici Nikole Grbića su odlično otvorili meč, i nakon uvodnog ‘opipavanja snaga’ i igre poen za poen, rivala slomili u poslednjoj trećini seta, kada su stekli četiri boda prednosti i tu zalihu sačuvali do kraja za 25:21.

Može se reći da je velika šansa propuštena u drugom setu, budući da se igralo na razliku, a više koncentracije, znanja, ali i sreće imali su Rusi, pa su sa 26:24 izjednačili na 1:1.

Meč u Bariju večeras se igrao u serijama, pa su tako u trećem delu ‘orlovi’ ponovo bili ubitačni u napadu, ali i vrlo požrtvovani u odbrani uz znatno bolji blok. To je rezultovalo stvaranjem velike zalihe već u do sredine seta, a na drugi tehnički ‘tajm-aut’ otišlo se sa 16:10 i već tada je postalo jasno da će Srbija povesti sa 2:1 u setovima.

Gotovo po nekom pravilu, četvrti set pripao je ruskoj selekciji koja je od početka, do samog kraja imala od dva do četiri poena vođstva, te je sa 25:22 uvela utakmicu ‘taj-brejk’ set.

Utakmica je veoma podsećala na prvi susret na ovom Svetskom prvenstvu koji je Srbija izgubila od SAD baš sa 3:2. Srećom, ovog puta ishod je bio drugačiji.

Srbija je u poslednjih nekoliko minuta uspela da slomi aktuelnog šampiona Evrope i slavi važan trijumf sa 15:12 u petom setu, što joj donosi drugo mesto pred ulazak u narednu fazu takmičenja.

Sada slede još tri nastupa u novoformiranoj grupi H protiv Poljske koja za sada ima skor 5-0, Francuske 3-2 i Argentine sa 2-3. ‘Orlovi’ prenose skor 4-1 i imaju dobru startnu poziciju da se kasnije uključe u borbu za najviši plasman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter