0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SJAJNA VEST ZA ‘ORLOVE’: ‘Horor’, ‘triler’ i ‘drama’ u Lajpcigu, na kraju pobeda Nemačke!

Objavljeno: 16.09.18 u 20:38

Izabranici srpskog selektora Aleksandra Đorđevića sada mogu mirne glave u duel sa Estonijom, pošto je i najbliži pratilac Izrael poražen.

Sjajna vest stiže iz Lajpciga gde je Nemačka posle produžetka pobedila Izrael 112:98 i napravila veliki korak ka Svetskom prvenstvu u Kini.

U Lajpcigu smo videli sve žanrove od ‘horora’ od strane Izraelaca prema Nemcima, preko trilera u poslednjoj četvrtini, do drame u poslednjim sekundama regularnog dela meča. Naime, Izrael je početkom trće četvrtine vodio sa ‘plus 23’ – 58:35, a Nemci su do kraja deonice spustili na ‘minus osam’ – 70:62. Neverovatan preokret viđen je sredinom četvrte četvrtine kada su ‘panceri’ napravili seriju 20:3 i poveli sa 86:79. Činilo se tada da će Nemci ipak na kraju slaviti. Kad je opet usedila drama, pri rezultatu 88:81 za domaćina, Izrael je napravio seriju 11:2 i pet sekundi pre kraja vodio 92:90. Nemci su u poslednjim sekundama izborili produžetak 92:92.

Tamo se domaćin prošetao do pobede. Serija 9:0 za Nemačku bila je kobna za goste. Na kraju 112:98 za ‘pancere’, ali i Srbiju koja bi pobedom nad Estonijom odmakla Izraelu i Gruziji pred poslednja četiri kola.

Nemce je do pobede vodio Šroder sa 30 poena, dok je Bensing ubacio 24 koša. Kod Izraelaca se istakao Koen sa 23 poena, dok je Blat dodao 16.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter