0
Košarka

FOTO: STARSPORT

LEPA VEST ZA ‘ORLOVE’: Papanikolau uz zvuk sirene srušio Gruziju

Objavljeno: 16.09.18 u 19:10

U prvom meču dana naše grupe kvalfikacija za Mundobakset 2019 u Kini, Grčka je kao gost pobedila Gruziju 86:85.

Lepe vesti za izabranike Aleksandra Đorđevića stigle su iz Tbilisija. Grčka je kao gost uz zvuk sirene pobedila Gruziju i moglo bi se reći izbacila bivšu sovjetsku republiku iz kruga timova koji se bore za treće mesto koje vodi na planetarnu smotru.

Svega 1:25 do kraja Gruzija je vodila sa čini se nedostižnih 85:79, a onda je Margaritas pogodio polaganje i posle oduzete lopte Papanikolau Trojku za 85:84. Gruzini su pokušali da uštede vreme, imali su 28 sekundi da sačuvaju pobedu, ali nisu uspeli. Grčka je posle promašaja Šengelije krenula u kontra napad i posle duplog pasa Papanikolaua i Kalatesa, Papanikolau je uz zvuk sirene na polaganje pogodio za 86:85.

Grčka se ovom pobedom paktično plasirala na Mundobasket u Kini, jer ima skor 8-0 četiri kola pre kraja takmičenja. Nemačka je druga sa 7-0 i igra meč sa Izraelom, dok je Srbija treća sa 4-3 i čeka je meč sa Estonijom od 20.45. Izrael je četvrti sa 3-4, a Gruzija sada ima 3-5. Poslednja je Estonija sa 2-5 poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter