0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

FINA KUP: Savićeva do sada neviđena taktika za poslednji šut, Mađarska ipak u finalu

Objavljeno: 15.09.18 u 18:07

Vaterpolisti Srbije poraženi su u polufinalu Svetskog kupa u Berlinu od selekcije Mađarske rezultatom 12:11.

Srbija ipak neće odbraniti trostruku uzastopnu titulu u Svetskom kupu, ali svakako bi trebalo odati priznanje mladim momcima koje je Dejan Savić poveo u Berlin.

Mađari su svakako bili favoriti, jer su na ovom takmičenju imali iskusniji sastav, ali je i pored toga srpski tim bolje otvorio meč i poveo sa 3:1.

Kasnije je u još nekoliko navrata Srbija imala dva gola razlike, dok Mađari potpuno nisu uhvatili priključak i gotovo do kraja meča se igralo gol za gol.

Tek kada su Mađari na minut i po do kraja poveli sa 12:10 činilo se da je sve rešeno, ali je gol Gavrila Subotića doneo nadu, a kasnije i odbrana priliku za tajm-aut Savića, na kom je dogovorena vrlo zanimljiva taktika.

Ostalo je još 10 sekundi do kraja, loptu je uzeo golman Rističević i otvorio mu se put ka golu, jer su saigrači raširili odbranu rivala. Imao je šut za izjednačenje, ali je prebacio gol i Mađarska je otišla u finale.

Tamo će igrati protiv Nemačke ili Australije. Bolji će ići u finale, a poraženi na megdan ‘delfinima’ za treće mesto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter