1
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

IZJAVA KOJA JE ODUŠEVILA: Trenutno naš najbolji strateg – želim da budem selektor Srbije!

Objavljeno: 14.09.18 u 15:54

Srbija trenutno ne može da se pohvali velikim brojem uspešnih trenera van granica naše zemlje.

Ali svakako jedan od najboljih trenutno jeste Slaviša Jokanović, strateg koji je protekle sezone uveo Fulam u Premijer ligu.

U opširnom intervjuu za Sport klub, Slaviša Jokanović je između ostalog govorio i o poziciji selektora na kojoj bi voleo da bude, ali u budućnosti.

– Uživam u svojoj profesiji, donela mi je mnogo životnih iskustava, i kao fudbaleru i kao treneru. Nemam uopšte nameru da se penzionišem ili da idem da pecam sada, nadam se da ću moći da radim još 20 godina. A što se tiče selektorske pozicije, zašto da ne, velika je čast biti na čelu reprezentacije svoje zemlje. Ja sam ranije branio boje Jugoslavije 60 i nešto puta (64 meča, 10 golova), ne bi bilo neobično da mi se u jednom momentu ukaže takva šansa, a videćemo hoće li u tom momentu to biti realno ili ne. Dok sam bio fudbaler, pobede u dresu reprezentacije bile su mi najdraže, sigurno bi mi bile najdraže pobede i kao treneru Srbije. Ipak, u ovom trenutku to mesto u reprezentaciji je zauzeto, a ja sam isto zauzet. Sada nije realno, ali u budućnosti, zašto da ne, rekao je trener Fulama.

FOTO: FULHAM FC

Naravno, neizbežna tema bio je i Aleksandar Mitrović.

– On se adaptirao, ali nije mu bilo mnogo ni potrebno. Na kraju krajeva, došao je iz Njukasla, samo se spustio do Londona… Od prvog dana je pokazao da je odličan profesionalac, gura sâm sebe da bude sve uspešniji i znam da ga svi ljudi u klubu cene kao pšravog profesionalca i dobrog momka spremnog da se bori za ovu ekipu. Meni je to najveća satisfakcija – osim što je izvrstan fudbaler, Mitrović je pokazao da je mnogo dobra osoba za grupu.

0
0

1 Komentara

  1. zasto bi bio ti nas selektor…dobar si trener,uspesan u poslu,takav nam NE treba.Nacicemo mi nekog bez iskustva ko je trenirao petliće 🙂

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter