0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET: Slukas, Burusis i Printezis – Srbija nadigrana na Kritu

Objavljeno: 13.09.18 u 21:42

Na startu druge runde kvalifikacija za Mundobasket u Kini, Grčka je porazila Srbiju rezultatom 70:63.

Ovo je treći poraz izabranika Aleksandra Đorđevića u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine, dok je Grčka i dalje stoprocentna.

Utakmica je počela sa nekoliko napada odmeravanja snage, minut je protekao do prvih poena Srbije, a čak dva do poena domaćina na ovoj utakmici. Smenjivale su se prednosti tokom cele prve deonice, već tada se video veliki doprinos povratnika u reprezentaciju, pogotovo Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice. Na kraju prve četvrtine bilo je 18:16 za Srbiju, bez puno poena, ali uz dobru igru na obe strane.

Na startu drugog kvartala pet poena je vezao domaći tim, prvo je Slukas pogodio, a potom i Papanikolau za tri. Najzaslužniji za egal koji je imala Grčka bio je Kostas Slukas u drugoj deonici. Pogađao je trojke bez puno problema i držao u životu domaću selekciju. Bogdan Bogdanović je pogodio trojku u poslednjem minutu prvog poluvremena, na koje je Grčka ipak otišla sa prednošću jer je trojku vratio Papapetru iz jedne itekako teške pozicije.

Grci na startu drugog poluvremena dolaze i do prednosti od pet poena kada je Burusis odlučno uposlio Tanasisa Adetokumba. Zatim je stasiti grčki centar pogodio i trojku te je prednost na semaforu bila 40:32. Polovinom trećeg perioda Grci dolaze do dvocifrene prednosti, prve na meču, kada je Papanikolau uhvatio ofanzivni skok i pogodio. Slukas je nastavio da rešeta naš obruč, ubacio svoju treću trojku, ukupno 11. poen. Domaćin je imao odlično šutersko veče, ali je Srbija do kraja pretposlednje četvrtine ipak uspela da zaostatak svede na četiri poena razlike.

Srbija je sprečila nalet Grka, na startu četvrte deonice naši igrači uspevaju da poentiraju, potom i da se odbrane posle čega Bogdanović trojkom postavlja rezultat od 55:54 za domaćina. Izabranici Aleksandra Đorđevića su opet bili u igri. Printezis je onda započeo svoj šou koji je na kratko prekinuo Vasilije Micić i trojkom doneo izjednačenje. Međutim usledila su četiri vezana poena Printezisa koji je Grcima opet dao vetar u leđa. Taj deo utakmice je i odlučio, Grčka je uspela da se odlepi, a Srbija do kraja nije mogla da nadoknadi zaostatak.

I GRUPA:

Petak:

Ukrajina – Španija
Letonija – Slovenija
Turska – Crna Gora

J GRUPA:

Petak:

Hrvatska – Litvanija
Holandija – Mađarska
Italija – Poljska

K GRUPA

Četvrtak:

Bugarska – Francuska 74:68
Češka Republika – Rusija 80:78
Finska – BIH 85:81

L GRUPA

Estonija – Nemačka 43:86
Izrael – Gruzija 80:85
Grčka – Srbija 70:63

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter