0
Odbojka

FOTO: FIVB

GRBIĆ NE OČAJAVA: SAD napada medalju, možemo bolje

Objavljeno: 13.09.18 u 10:17

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od SAD rezultatom 3:2 uprkos tome što je naša selekcija čak u dva navrata imala vođstvo, ali to nije obeshrabrilo Nikolu Grbića.

Selektor Srbije je istakao da je naša selekcija imala svoje šanse:

– Imali smo naše šanse kroz meč, dva puta prednost, imali smo polušansu u četvrtom setu da se vratimo i da ga posle njihove velike prednosti „otvorimo“. Međutim, nekoliko naših grešaka i nekoliko njihovih kvalitetnih odigravanja su rešili taj set u njihovu korist. U taj-brejku kada dva puta pogodiš liniju na servisu to su već četiri poena razlike. Znali smo da je to jedno od njihovih jačih oružja, da nas napadnu na servisu i tu se videla evidentna razlika između njih i nas kroz celu utakmicu. Gde su vršili konstantan pritisak, rekao je Grbić.

No, nije sve negativno u nastupu Srbije…

– Bili smo egal sa ekipom koja je po mom mišljenju jedan od pretendenata za medalje, i u tom smislu mislim da je to pozitivna stvar na koju treba da gledamo. Da nam je neko rekao da igramo taj-brejk protiv Amerikanaca prvi dan, možda bismo to i oberučke prihvatili. Naravno kad dođeš do njega nadaš se da možeš da „otkineš“ i pobedu. Moramo da naučimo iz ovoga, na čemu treba da radimo, da ostanemo fokusirani jer nas čeka novi težak meč protiv Kameruna koji je pobedio Tunis 3-0. Nema mogućnosti da se opuštamo, moramo ući maksimalno u naredni meč.

Tu su još Australija i Rusija.

– Sigurno je da ćemo u naredne tri utakmice s druge strane mreže imati protivnike koji nisu na ovom nivou. To možda i jeste velika opasnost jer ako se neko uverio to smo mi da u današnjoj odbojci ne postoji slaba ekipa, svi igraju „na nož“ i svi protiv nas žele da odigraju dobro. U pokušaju da se plasiraju bar u narednu rundu. Očekivaću maksimalnu slobodu s njihove strane bez bojazni da će bilo šta da izgube. Nadam se da nas to neće poremetiti.

U meču 2. kola Srbija danas od 20:30 igra protiv Kameruna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter