0
Ostali sportovi

FOTO: KS Srbije

VESLANJE: Loše vreme zaustavilo SP u Plovdivu

Objavljeno: 12.09.18 u 18:22

Zbog oluje i loših vremenskih uslova na stazi trke popodnevnog programa na Svetskom prvenstvu za seniore u Plovdivu otkazane tako da će dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović četvrtfinale veslati u četvrtak.

Zbog oluje i loših vremenskih uslova na stazi u sredu, 12. septembra 2018, Svetska veslačka federacija (FISA) je odlučila da trke popodnevnog programa na Svetskom prvenstvu za seniore u Plovdivu otkaže tako da će dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović četvrtfinale veslati u četvrtak.

Vasić i Beđik će se od 8,33 č boriti za plasman u polufinale sa posadama Bugarske, Švajcarske, Nemačke, Francuske i Mađarske, dok će Marjanović 24 minuta kasnije pokušati da se probije među 12 najboljih u duelima sa čamcima Francuske, Izraela, Norveške, Češke i SAD.

Istog dana Miloš Stanojević će nastupiti u polufinalu C/D skifa za lake veslače. Naš “lakić” će za tri mesta koja vode u C finale odmeriti snage sa čamcima Bahama, Austrije i Finske.

Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za seniore u Plovdivu u četvrtak, 13. septembra:

Četvrtfinale – Dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik – Bugarska, Švajcarska, SRBIJA, Nemačka, Francuska, Mađarska – 8,33 č (prve tri ekipe idu u polufinale, ostale u polufinale C/D)

Četvrtfinale – Skif Marko Marjanović – Francuska, Izrael, Norveška, Češka, SRBIJA, SAD – 8,57 č (prve tri ekipe idu u polufinale, ostale u polufinale C/D)

Polufinale C/D – Skif za lake veslače Miloš Stanojević – Bahami, Austrija, SRBIJA, Finska – 17,17 č (prve tri ekipe idu u C finale, ostale u D finale)

Dve decenije od Višackove i Stojićeve svetske bronze u Kelnu

Na današnji dan pre tačno 20 godina u Kelnu dvojac Đorđe Višacki, Nikola Stojić, veslajući pod zastavom tadašnje Jugoslavije, osvojio je bronzu Na Svetskom prvenstvu za seniore.

U uzbudljivom finalu, veslanom 12. septembra 1998, Višacki i Stojić, koje je predvodio trener Nebojša Ilić, postigli su rezultat 6:25.52. Najsjajniju medalju prigrabio je čamac Nemačke Sens, Kirkof (6:22.32) dok su svetski viceprvaci postali Australijanci Mekkej, Gin (6:24.23).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter