Bivši svetski šampion Formule jedan Kimi Raikonen napustiće Ferari na kraju sezone, saopštio je danas italijanski tim.

Raikonen će tako posle pet godina, u drugom mandatu, napustiti Ferari, koji nije saopštio ko će zameniti 38-godišnjeg Finca. Očekuje se da će to biti 20-godišnji vozač Zaubera Šarl Lekler.


Raikonen će ipak ostati u Formuli 1, pošto će 2019. i 2020. godine voziti za Zauber, preneo je Skaj. Lekler, koji je dobro debitovao u Formuli jedan, će u Ferariju voziti sa Sebastijanom Fetelom.

Kimijev doprinos timu, kao vozača i kroz ljudske kvalitete, bio je fundamentalan. Odigrao je ključnu ulogu u razvoju ekipe, a u isto vreme, uvek je bio dobar timski igrač. Kao svetski prvak Ferarija, zauvek će biti deo istorije i porodice. Zahvalni smo Kimiju na svemu tome i želimo njemu i njegovoj porodici uspeh u budućnosti – navodi se u saopštenju Ferarija.

Raikonen, koji je u prvom mandatu od 2007. do 2009. vozio za italijanski tim, je poslednji Ferarijev vozač koji je osvojio šampionsku titulu (2007).

On je trenutno treći u šampionatu, iza Luisa Hamiltona iz Mercedesa i klupskog kolege Sebastijana Fetela, nakon što je u poslednjih šest trka pet puta bio na podijumu.