0
Evropske lige

EKSPERIMENT NIJE USPEO: Englezi se opekli i pokajali

Objavljeno: 10.09.18 u 17:26

U Engleskoj su pokušali sa eksperimentom promene trajanja prelaznog roka, ali su se očigledno pokajali.

Englezi i Italijani doneli su odluku da im ovogodišnji prelazni rok počne 1. jula, a završi se dan pred početak prvenstva. Sada se sa sigurnošću može reći da eksperiment nije uspeo.

Kako javlja ‘San’, Premijer liga će na sastanku ovog meseca vratiti da prelazni rok na ‘ostrvu’ traje do 31. avgusta. Da bi se sve vratilo na staro potrebno je da za to glasa 14 timova Premijer liga, a čini se da to nije težak zadatak.

Premijer liga je ovim eksperimentom želela da natera sve ostale da prelazni rok završavaju ranije, ali su ostali to iskoristili kako bi se za manje pare pojačali kada se tržište u Engleskoj završilo.

Premijerligaši su na transfere potrošili 1,4 milijarde evra, dok su od prodaje igrača zaradili oko 420 miliona. Najskuplji transfer ovog leta bio je dolazak Kepe Arizabalage iz Atletik Bilbaoa u Čelsi i bio je vredan 80.000.000 evra, pošto su „plavci“ platili izlaznu klauzulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter