3
Fudbal

FOTO: HOTSPORT

PRED DEBI U DOMOVINI: Mladen Krstajić imao poruku za navijače uoči prve utakmice u Srbiji

Objavljeno: 09.09.18 u 17:43

Selekcija Srbije će sutra odigrati prvu utakmicu u Ligi nacija pred domaćom publikom.

A Mladen Krstajić će po prvi put u karijeri u svojoj zemlji predvoditi nacionalni tim.

Rival će biti Rumunija nakon što je Srbija pobedom od 1:0 počela učešće u Ligi nacija. Sa druge strane, Rumuni su bez golova remizirali sa Crnogorcima te su Orlovi trenutno prvoplasirani u grupi.

– Sutra nas očekuje druga utakmica u Beogradu protiv Rumunije, biće mnogo teže od prve utakmice u Litvaniji. Što se same utakmice tiče, biće teško, a jedan od razloga je što smo igrali u petak uveče, a stigli oko jedan u subotu u Staru Pazovu. Imali smo samo dan za oporavak i odmor, ali to nije alibi za igrače koji će sigurno dati maksimum. Što se tiče igračkog kadra sutra će biti promena jer smo tako zamislili i pre Litvanije. A i zbog utakmica u dva dana. Neke smo igrače svesno odmarali a nekima smo dali šansu da pokažu kvalitet. Lakše su povređeni Rodić koji ima problem sa palcem, Krstičić sa petom, Matić ima male bolove nakon povrede, Jagoš Vuković se priključio ekipi na trenenzima nakon problema sa leđima u nedelju, a probleme ima i Milenković. Neću sa rizikujem sa povređenim igračima jer imamo dovoljan fond igrača.

Kako je selektor i rekao na konferenciji, na treningu je Milan Rodić trenirao odvojeno od ekipe.

FOTO: HOTSPORT

Usledilo je pitanje selektoru da prokomentariše loših poslednjih 20 minuta protiv Litvanije i promene za Rumune.

– Znali smo sastav i za Litvaniju i imali smo u vidu da drugačiji sastav izađe protiv Rumunije. Potenciramo momke koji su bili svetski prvaci, oni moraju dobiti šansu. Nisam ljut, već smo mi ti koji otvoreno pričamo o svemu. Greške se dešavaju i to je sastavni deo našeg posla.

Mladen Krstajić je potom pričao o tome da li ima neku zamerku na prvi meč u Ligi nacija.

– Mogu da budem zadovoljan dobrim delom utakmice. Ekipa je prvi put izašla zajedno, moraju se popravtiti neki nedostaci jer neki igrači imaju poseban zadatak koji bi trebalo da ispoštuju. Bilo je dobrih 60 minuta i ne bi nam vredela dobra statistika da smo primili gol na kraju. Gledali smo snimak Rumunije protiv Crne Gore, imaju ekipu koja je željna dokazivanja. Biće teško sutra, dolazi nam dobra i čvrsta ekipa, ali mi moramo da pobedimo kod kuće i želimo da budemo prvi na tabeli.

Potom je selektoru postavljeno pitanje o tome da li je nedostajao Kolarov protiv Litvanaca, kao i kako se Tadić snašao na poziciji na kojoj nije igrao na Mondijalu.

– Mislim da Tadić može da igra sve iza napadača, igrao je veoma dobro, kako ja očekuje od njega. I Milenković i Veljković su bili veoma dobri i oni su budućnost srpskog fudbala. O Kolarovu je suvišno pričati, čovek igra 15 godina i na klupi je značajan, nije komandant samo odbrane nego cele fudbalske reprezentacije Srbije.

Krstajić je prokomentarisao i menjanje formacije u onu sa tri štopera.

– Što se tiče pozicije levog beka imamo zamenu u Rodiću, ali što se desne strane tiče jedino Milenković može da igra a pitanje je šta ćemo u budućnosti kada Rukavina ode i ostane smao Bleki. Voleo bih da mlađi igrači pogotovo ‘zlatni orlići’ koji igraju u svojim klubovima, dođu. Ali mislim da kad Rukavina ode imaćemo veliki problem.

Selektor Srbije je poslao poruku navijačima uoči debija pred domaćom publikom.

– Smatram da su ovi igrači zaslužili podršku nebitno u kom gradu ili stadionu se igra, oni zaslužuju pobedu. Svejedno mi je da li igramo na stadionu Partizana, ili u Litvaniji, ili Rumuniji, za mene nema razlike, kazao je za kraj Krstajić.

Iz SC FS Srbije u Staroj Pazovi: Nemanja Lazić

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter