0
Evroliga

ZA POHVALU: Barselona povlači dres sa brojem ’11’!

Objavljeno: 07.09.18 u 15:03

Neke buduće generacije navijača Barselone neće biti u prilici da na delu vide košarkaša koji nosi broj „11“, nakon što su Katalonci doneli odluku da ovaj broj povuku iz upotrebe.

Razlog je Huan Karlos Navaro, najtrofejniji košarkaš u istoriji ovog kluba koji je u karijeri osvojio čak 35 trofeja za dve decenije u klubu. 

Tako će se njegov dres naći pod svodovima palate Blaugrana, i to pred prvi susret koji će ove sezone odigrati protiv Real Madrida.

Navaro je čitavu karijeru proveo u Barsi, sa izuzetnom jedne odigrane u NBA ligi za Memfis. Za to vreme je dva puta bio prvak Evrolige, osam puta Španije, sedam puta je osvojio Kup kralja.

Reprezentaicju je predvodio do dva olimpijska srebra i jedne bronze, 2006. je osvojio titulu najboljih na svetu, dok je na Evrobasketu šest puta bio na podijumu – dva puta zlatan, dva puta srebrn i bronzan.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter