0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LIGA NACIJA: Četiri okvira gola, dva penala i samo jedan pogodak u metu – pobeda Srbije u Viljnusu (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.18 u 22:35

Na startu novoformiranog takmičenja Srbija je osvojila tri boda na gostovanju Litvaniji pobedom od 1:0 (1:0).

Srbija je u Viljnus stigla u ne baš idealnoj atmosferi, ne toliko među samim igračima, koliko zbog sukoba stručnog štaba sa pojedinim igračima koji su ovog puta izostali iz reprezentativne akcije.

Čak je i selektor Krstajić dosta toga izmenio u timu, nekoliko prvotimaca ostavio na klupi, ali se to nije odrazilo na igru ‘orlova’. Terenska inicijativa, mnogo veći broj šuteva i prilika, kao i pogođenih stativa, došao je na naplatu pred kraj prvog poluvremena

U 37. minutu Aleksandar Mitrović je oboren u kaznenom prostoru u situaciji u kojoj je dobio loptu okrenut leđima golu. Arbitar nije morao mnogo da razmišlja i pokazao je na ‘belu tačku’, a najstrožu kaznu izveo je Dušan Tadić i rutinski pogodio za 1:0.

Poslao je golmana u desnu, a loptu u levu stranu za, reklo bi se, zasluženo vođstvo ‘orlova’, posle dve pogođene stative Mitrovića i Rodića.

(Izvor: youtube / AM VIDEO7S)

(Izvor: youtube / AM VIDEO7S)

Ispostavilo se da je to bio odlučujući momenat na meču, iako je bilo još dosta uzbuđenja na stadionu LFF u prestonici Litvanije.

Pre prvog i jedinog gola, Srbija je dva puta pogađala stativu. Najpre je to učinio Aleksandar Mitrović, a onda i Milan Rodić, ali u obe situacije nisu imali sreće i lopta se odbijala levo i desno od gola.

Drugo poluvremena bilo je gotovo preslikano. Još dva puta su ‘orlovi’ pogađali okvir gola. Najpre Andrija Živković stativu, zatim i prečku Mitrović, da bi opet kao ‘nagrada’ za dobru igru stigao penal.

Opet je odgovornost uzeo Dušan Tadić, ali ga je ovog puta Šetkus pročitao i odbranio udarac. Svi su pomislili da će stići kazna.

I nju su naši igrači mogli sami da ‘serviraju’ srčanim Litvanicima u samom finišu. Krenuli su domaćini da kidišu svim silama, probudila se i publika i tada je greška Nikole Milenkovića mogla sve da promeni.

Katastrofalno je ostavio loptu Kuklisu, njegov udarac najpre je odbranio golman Dmitrović, a  onda je pokušaj Slavickasa izblokirao Saša Lukić.

Do samog kraja trajao je pritisak, ali nije bilo gola i tri boda stižu u Srbiju. Naredni meč ‘orlovi’ igraju protiv Rumunije od

Litvanija – Srbija 0:1 (0:1)
(Tadić 38pen)

Stadion: LFF u Viljnusu
Sudija: Robert Maden (Škotska)
Žuti kartoni: Rodić, Maksimović, Novikovas

LITVANIJA (5-4-1):  Šetkus – Baravikas, Žulpa, Jankauskas, Klimavičijus, Vaitkunas  – Slivka, Verbiskas (od 73. Šernas), Novikovas, Kuklis (od 46. Vorobjovas) – Černič.
Klupa – Zubas, Bartkus, Januševskis, Vorobjovas, Leimonas, Kazlauskas, Šernas, Lasickas, Paulius, Slavickas, Borovskij, Ronanovskij; Selektor – Edgaras Jankauskas

SRBIJA (4-2-3-1): Dmitrović – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 76. Kolarov) – Matić (od 83. Lukić), Maksimović – Živković, Tadić, Kostić (od 90. Radonjić) – Mitrović.
Klupa – Rajković, Vasiljević, Spajić, Prijović, Kolarov, Lukić, Vuković, Krističić, Radonjić, Sergej Milinković Savić, Ljajić; Selektor – Mladen Krstajić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter