3
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

HOĆE LI ZVEZDA PROĆI KAO BARSELONA: Disciplinci UEFA danas i o Zvezdi, moguć jedan meč bez najvernijih navijača

Objavljeno: 07.09.18 u 09:53

Danas će biti održana redovna sednica Disciplinske komisije UEFA.

Često je UEFA donosila drakonske odluke kada je u pitanju Crvena zvezda, ali ovoga puta bi najveća kazna mogla biti odluka da šampion Srbije bez navijača putuje na prvo gostovanje u Ligi šampiona.

Crveno-beli su ponovo na tapetu, sada zbog ispada u Salcburgu. Zvezda se tereti za par prekršaja, među njima su ulazak navijača na teren posle utakmice, ali i paljenje baklji i ubacivanje predmeta na igralište.

Izvesno je da će Zvezda proći novčanom kaznom, a ukoliko UEFA bude ‘raspoložena’ za kažnjavanje, crveno-beli bi mogli da propuste priliku da imaju podršku na Parku prinčeva. Ono što je sigurno jeste da mečevi na stadionu ‘Rajko Mitić’ nisu ‘ugroženi’ što se suspenzije tiče.

Kada je reč o utrčavanju navijača u pitanju, slično iskustvo su disciplinci UEFA imali u skorije vreme, nakon pobede Barselone nad PSŽ-om od 6:1 kada su oduševljeni Katalonci utrčali na teren. Barselona je tada prošla sa samo novčanom kaznom.

0
0

3 Komentara

  1. Muka mi od vas sto napadate navijace, a stadion niste videli. Procitajte pravilnik UEFE pa onda sudite na kraju krajeva. Pravila UEFE kazu da je klub odgovoran samo za svoje navijace iz boksa, koji organizovano dodju na utakmicu i koji su ulaznice kupili preko svog kluba. Za navijace koji su kupili karte na blagajnama Salzburga, bez obzira za koga navijaju, odgovoran je organizator utakmice i samo organizator. Po svim pravilima, jedini krivac je Salzburg zbog lose organizacije. Cak je delegat utakmice napisao da na teren nisu utrcali navijaci iz boksa. I ipak Zvezda je kaznjena.
    Za kraj, do sada najveca kazna koja je UEFA nekom klubu propisala za utrcavanje navijaca na teren( i to navijaca iz boksa) bila je novcana. Od 10000 do 75000 ako se ne varam. Jasno je koliko je UEFI draga Crvena Zvezda. MAFIJA iz UEFE

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter