0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ORLOVI’ KRENULI PUT LITVANIJE: Sada je važno, posle svega negativnog što se desilo… (FOTO)

Objavljeno: 06.09.18 u 09:54

Fudbalska reprezentacija Srbije ovog jutra kreće put Litvanije na premijerni meč novoformiranog UEFA takmičenja – Lige nacija.

‘Orlovi’ u prvom kolu igraju protiv Litvanije u Viljnusu, a ponovo je nacionalni tim u problemu, budući da je nekoliko igrača odlučilo da ne igra dok je selektor Mladen Krstajić, a sve zbog sukoba nastalih na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Velika nada srpskog fudbala misli samo na teren i najavljuje napad na trijumf u glavnom gradu Litvanije. To je i odgovorio na pitanje o Mondijalu.

– Fokusirani smo na ovaj meč i moramo da gledamo samo napred – jasan je defanzivac Fiorentine.

– Idemo sa ambicijom da pobedimo, ali danas svi igraju fudbal, spremili smo se na najbolji način i igraćemo na pobedu. Bitno je da se otvori takmičenje pobedom. Oni su tvrda ekipa, a mi ćemo dati sve od sebe.

– Imaju 2-3 dobra igrača u napadu koji mogu da naprave problem, ali dobro smo ih skautirali i pripremili mec

Dobio je zanimljivo pitanje – da li će Simeone gledati meč?

– Ne znam da li je Simeone najavio dolazak – još jednom se izvukao Milenković na aluziju da je velika želja trenera Atletiko Madrida.

Poželeo je veliku sreću mladoj selekciji Srbije, čiji je do nedavno bio član.

– Ovi mečevi su veoma važni, ako dobro odigramo imamo šanse da odemo na Evropsko, želim im puno sreće – zaključio je Nikola Milenković.

FOTO: STARSPORT

Njegov iskusniji kolega iz odbrane, Antonio Rukavina, ipak se malo dotakao problema koji muče nacionalni tim.

– Mogao je da bude bolji trenutak za start novog takmičenja. Nikome ne prija da se takve stvari pričaju oko reprezentacije, ali ja sam dugo ovde i na to sam navikao

Zašto nema dobrih bekova kod nas?

– Ne znam, ali mislim da treba šansu pružiti igračima iz naše lige. Ne kažem da bi trebalo da uđu odmah u prvi tim, ali im treba pružiti šansu.

– Čast je što smo posle toliko godina dobili nalepnicu favorita. Sa druge strane, to nosi određeni pritisak. Imali smo dva dana da selektiramo rivala, igraćemo na podlozi na koju nismo navikli. prvi je meč i svako pokušava da što bolje otvori novo takmičenje, a mi tamo idemo na pobedu i želimo što bolji rezultat.

– Mislim da je za početak svakog ciklusa bitan pozitvan start, posle svega negativnog nakon Mondijala, što bi nam donelo mir pred duel sa Rumunijom.

Istakao je da mu mnogo znači jubilej za reprezentaciju od 50 mečeva.

– Rekao sam da se opraštam jer sam smatrao da je to prirodno i da bi trebalo da dođu mlađi, ne kažem da sam se oprostio, ali sam o tome razmisljao, a sada srecan sam što sam ovde.

FOTO: STARSPORT

Kratak komentar pred ulazak u avion dao je i Tomislav Karadžić.

– Idemo da odigramo dobru utakmicu i osvojimo bodove koji će nam biti zamajac u novom takmičenju. Od juče sam bio u kampu i očekujem sve najbolje – istakao je bivši predsednik FSS.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

Sa aerodroma ‘Nikola Tesla’ – Nemanja Lazić

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter